Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Οκτ-2020 09:03

  Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στηρίζει το on trade κανάλι

  Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στηρίζει το on trade κανάλι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Plan b για να περιορίσει τις πιέσεις που δέχεται η αγορά μπύρας λόγω της κατάρρευσης του τουρισμού και της εστίασης -σε επίπεδο κλάδου υπολογίζεται ότι η πτώση εφέτος θα αγγίξει το 30%- "τρέχει” η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ρίχνοντας το βάρος της στο on trade κανάλι της αγοράς.

  Στο πλαίσιο αυτό εντατικοποιεί τις προωθητικές ενέργειες και τα πακέτα προσφορών στους πελάτες της. Στόχος της είναι να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες έως το τέλος του χρόνου, ενώ η στρατηγική και ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά, περιλαμβάνει επίσης εμπορικές ενέργειες στήριξης για τους πελάτες της και τους τελικούς καταναλωτές.

  Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος, National Sales Manager On Trade, της εταιρείας, μιλώντας στο capital.gr, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχει ενεργοποιήσει σειρά δράσων στήριξης για το κανάλι του On Trade.

  "Λύσεις που στοχεύουν τόσο στη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, όσο και στην καλύτερη δυνατή προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα και τις καταναλωτικές συνήθειες που αυτά διαμορφώνουν”, όπως σημειώνει.

  Ειδικότερα όπως διευκρινίζει "η εταιρεία όχι μόνο συνεχίζει αλλά εντατικοποιεί σειρά προωθητικών ενεργειών στο σύνολο των προϊόντων της, με έμφαση στην κατηγορία της μπίρας.

  Οι ενέργειες αυτές απευθύνονται τόσο στο χονδρεμπόριο όσο και απευθείας στα τελικά σημεία”. "Προσφέροντας”, όπως λέει, "ανταγωνιστικά πακέτα προσφορών στους πελάτες μας, έχουν τη δυνατότητα να μετακυλίσουν μέρους του οφέλους αυτού στους καταναλωτές ή τουλάχιστον να διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα τις τιμές τους σε μια περίοδο αυξημένων απαιτήσεων”. 

  Στο κανάλι της μικρής λιανικής (Convenience) στο οποίο στράφθηκαν οι καταναλωτές, η εταιρεία "τρέχει" στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, όπως είναι η τοποθέτηση παγίων, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Μαστρογιαννόπουλος, "υλοποιεί και εμπορικές ενέργειες με όφελος για τα σημεία της μικρής λιανικής και για τους καταναλωτές, οι οποίες καλύπτουν και τα πιο premium προϊόντα”. Η εταιρεία εκτιμά πως η μικρή λιανική θα εμφανίσει θετικό πρόσημο, περίπου +4%, όπως και το κανάλι του Modern Trade (super market).

  Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μαστρογιαννόπουλο η Ολυμπιακή Ζυθοποιία υλοποιεί προωθητικές ενέργειες και στις πλατφόρμες ηλεκτρονικών παραγγελιών.

  Τόσο απευθείας στις πλατφόρμες με τις οποιες διατηρεί συνεργασία, όπως οι eKiosky's και e-fresh και σε e-commerce sites επιλεγμένων καβών πανελλαδικά, όσο και έμμεσα, σε συνεργασία με επιλεγμένα τελικά σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έχουν παρουσία σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

  Πέρυσι ο τζίρος της από πωλήσεις ζύθου σημείωσε αύξηση 7,2% και ανήλθε σε 158,485 εκατ. ευρώ, με τις εξαγωγές της να παραμένουν σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη της, αντιπροσωπεύοντας το 9% της παραγωγής της από 7% το 2018 ενώ πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 9,5 εκατ. ευρώ από 7,4 εκατ. ευρώ το 2018. Η εταιρεία το 2019 παρουσίασε αύξηση λειτουργικών κερδών ύψους 22% λόγω της αύξηση όγκου πωλήσεων και της καλύτερης διαχείρισης εξόδων. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ