Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Οκτ-2020 14:34

  Πρόεδρος Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης: Στο 80% οι απώλειες, μετά από τρία χρόνια η ανάκαμψη

  Πρόεδρος Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης: Στο 80% οι απώλειες, μετά από τρία χρόνια η ανάκαμψη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Τα μεγάλα ξενοδοχεία δουλεύουν περίπου με το 20% - 25% του προσωπικού τους. Τα μικρά με λίγο περισσότερο του 30%. Η πληρότητα αυτό το διάστημα είναι γύρω στο 25%, με σαφή καθοδική πορεία. Δεν είναι βιώσιμο. Απλά μικραίνει τη ζημία. Έχουμε μια πτώση της τάξεως του 80%. Υπάρχουν ξενοδόχοι που σκέφτονται το λουκέτο μέχρι να βελτιωθεί η υγειονομική εικόνα. Και βέβαια, με την πόλη αντιμέτωπη με ένα πιθανό lockdown, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα."

  Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα, που περιέγραψε για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ανδρέας Μανδρίνος, μιλώντας στο Radio North 98  και στην εκπομπή "Βόρειος Αντίκτυπος”.

  Εκτίμησε δε, ότι και το 2021 θα είναι μια προβληματική χρονιά για τον τουρισμό στην περιοχή: "Δεν είναι τι πτήσεις είχαμε μέχρι τώρα αλλά τι πτήσεις θα έρθουν, όταν θα ξεκινήσουν οι εταιρίες να δουλεύουν και όταν θα κρίνουν ότι υπάρχει η σχετική ζήτηση για τη Θεσσαλονίκη.

  Δεν είναι όπως η Αθήνα που απλώς θα αποκατασταθούν οι συνδέσεις με ξένες πρωτεύουσες. Για όλη την Ελλάδα είναι δύσκολα αλλά ειδικά για τη Θεσσαλονίκη είναι ακόμη πιο δύσκολα στο να "τραβήξει” πτήσεις. Η επαναφορά στα επίπεδα του 2019 θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ