Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Οκτ-2020 08:03

  Σε ποια νέα έργα εισέρχεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου

  Σε ποια νέα έργα εισέρχεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Στην μεγιστοποίηση των αποδόσεων από την αξιοποίηση των ακινήτων της επιδιώκει να δώσει έμφαση η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), όπως ανέφερε, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στέφανος Βλαστός.

  Όπως σημείωσε, η ΕΤΑΔ, που διαθέτει 77 χιλ. τίτλους δημοσίων ακινήτων, το προσεχές διάστημα πρόκειται να βγάλει στην αγορά προς παραχώρηση "συστάδες" ακινήτων ή μεμονωμένες ιδιοκτησίες.   

  "Μας ενδιαφέρει να μεταλλαχθούμε και να γίνουμε και εταιρεία ακίνητης περιουσίας. Θεωρούμε πρωτίστως ότι η αγορά είναι σε καλύτερη θέση να προχωρήσει σε βέλτιστη αξιοποίηση του ελληνικού Δημοσίου" σημείωσε ο κ. Βλαστός.

  Όπως είπε, εκτός από την αξιοποίηση της αθηναϊκής Ριβιέρας, σειρά από έργα ανάπλασης στην Περιφέρεια θα έρθουν στο προσκήνιο, περιλαμβάνοντας εκτάσεις που ήταν χώροι στάθμευσης ή κτήρια δικαστηρίων.

  Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται projects που σχετίζονται με την ενεργειακή αναβάθμιση πρώην ολυμπιακών ακινήτων, την "έξυπνη" γεωργία (σ.σ.: η εταιρεία διαθέτει μεγάλο αριθμό αγροτεμαχίων) και την ανακαίνιση γραφειακών χώρων. 

  Οι τομείς των μαρίνων και των αποθηκευτικών χώρων παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές αξιοποίησης για την ΕΤΑΔ, ενώ ένα από τα επόμενα μεγάλα projects αφορά την ανάπλαση της περιοχής του Ταε Κβο Ντο στο πλαίσιο, βέβαια, της ευρύτερης αξιοποίησης της μεταολυμπιακής κληρονομιάς.

  Για την αξιοποίηση της μαρίνας Αλίμου, σημείωσε πως θα μεταμορφώσει όλη την περιοχή συνδυαστικά και με άλλες παρεμβάσεις που δρομολογούνται.

  Ο κ. Βλαστός αναφέρθηκε και στην ανάπλαση της περιοχής του Σκαραμαγκά με τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. (ΕΝΑΕ) να είναι σε εξέλιξη, ενώ αναμένεται ο διαγωνισμός και για την αξιοποίηση της έκτασης που ελέγχει η ΕΤΑΔ.

  Ανέφερε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην αποεπένδυση από τον Σκαραμαγκά, με το έργο αξιοποίησης της έκτασης να συγκεντρώνει σημαντικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

  Σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αξιοποίηση των ακινήτων, ανέφερε ότι η υγειονομική κρίση ήρθε για να μείνει, επιταχύνοντας τη ψηφιακή μετάβαση της εταιρείας. Στόχος είναι η κρατική εταιρεία να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων που θα επιτρέψει την αξιοποίηση ακινήτων που δεν είναι τουριστικά.

  Κι αυτό δεδομένου ότι το χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ αποτελείται κατά 82% από τουριστικές ιδιοκτησίες με αποτέλεσμα το ρίσκο, εν προκειμένω λόγω της πανδημίας, να μεγιστοποιείται. Με τα δεδομένα αυτά, η εταιρεία προχωράει σε επαναδιαπραγματεύσεις υφιστάμενων μισθωτικών συμβάσεων, έχοντας ως ευρύτερο στόχο την αναδιάρθρωσή της. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ