Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Οκτ-2020 08:23

  Ποιες κατασκευαστικές διεκδικούν τις εργολαβίες της ΔΕΔΑ

  Ποιες κατασκευαστικές διεκδικούν τις εργολαβίες της ΔΕΔΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Το ενδιαφέρον ισχυρών κατασκευαστικών εταιρειών προσελκύουν οι διαγωνισμοί της θυγατρικής της ΔΕΠΑ Υποδομών, ΔΕΔΑ, για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί που ολοκληρώθηκαν χθες αφορούσαν σ τις πόλεις Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα με συνολικό προϋπολογισμό 33,45 εκατ. ευρώ ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ακόμη δύο ακόμη πόλεις, την Ορεστιάδα και την Καβάλα, για τις οποίες τα έργα θα δημοπρατηθούν το Νοέμβριο. 

  Στον πρώτο διαγωνισμό, για το δίκτυο σε Ξάνθη και Δράμα ύψους 17,1 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσαν προσφορές οι εταιρείες ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ, Ιντρακόμ, Edil Hellas, ΕΡΓΩ ΑΤΕ και η κοινοπραξία Ένωση Οικονομικών Φορέων ΒΕΡΜΙΟΝ ΑΤΕΕ – ΑΦΟΙ ΣΟΥΡΛΑ. Στις δύο πόλεις θα κατασκευαστούν 200 χιλιόμετρα δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης και αναμένεται να συνδεθούν 4065 καταναλωτές όλων των κατηγοριών. 

  Στο δεύτερο διαγωνισμό για την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή ύψους 16,3 εκατ. ευρώ προσφορές κατατέθηκαν από τις εταιρείες ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ, Ιντρακομ, ΕΡΓΩ ΑΤΕ και Edil Hellas. Αντίστοιχα σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή προβλέπεται η κατασκευή 170 χιλιομέτρων δικτύων μέσης και χαμηλής πίεσης και η υλοποίηση τουλάχιστον 5279 συνδέσεων καταναλωτών. 

  Το επόμενο βήμα στους διαγωνισμούς θα είναι η αξιολόγηση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών από ειδική επιτροπή της ΔΕΔΑ, την ειδική διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας καθώς και το ελεγκτικό συνέδριο. Στόχος είναι οι συμβάσεις με τους αναδόχους να έχουν υπογραφεί μέχρι το τέλος της χρονιάς προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες στις αρχές του επόμενου έτους. 

  Συνολικά και  στις έξι πόλεις της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης θα υλοποιηθούν έργα προϋπολογισμού 56,6 εκατ. ευρώ ενώ προβλέπεται η κατασκευή 496 χιλιομέτρων δικτύου φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης με τη σύνδεση τουλάχιστον 15 χιλιάδων καταναλωτών όλων των κατηγοριών, οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών. 

  Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι το επενδυτικό πλάνο της ΔΕΔΑ προβλέπει την υλοποίηση έργων συνολικής αξίας 270 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε 35 πόλεις της χώρας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ