Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Οκτ-2020 14:01

  Πρόγραμμα για την αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού στις συσκευασίες της υλοποιεί η Μινέρβα

  Εικόνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την κυκλική προσέγγιση για τη βιώσιμη ανάπτυξη υιοθετεί η Μινέρβα με στόχο τη χρησιμοποίηση λιγότερων πόρων για την παραγωγή και την ενίσχυση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών, που θα αποφέρουν τη μείωση των απορριμμάτων.

  Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υλοποιεί ένα πρόγραμμα για τη μείωση της χρήσης πρωτογενούς πλαστικού και αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού στις συσκευασίες της.

  Σήμερα, χρησιμοποιεί 20% ανακυκλωμένο πλαστικό στις συσκευασίες λαδιών 1 λίτρου, με στόχο μέχρι το 2030 το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 30%. Το πρόγραμμα αφορά σε πρώτη φάση όλες τις συσκευασίες λαδιών 1 λίτρου από τα brand Μινέρβα, Χωριό, Μάνα και Νίκη (ελαιόλαδα, πυρηνέλαια, σπορέλαια), δηλαδή περίπου 3 εκατομμύρια μπουκάλια ετησίως.

  Η πολιτική αυτή έρχεται ως συνέχεια των διαρκών περιβαλλοντικών δράσεων της Μινέρβα που ενισχύουν την ανακύκλωση πλαστικού. Εδώ και χρόνια, όλες οι συσκευασίες λαδιών της εταιρίας προέρχονται από 100% ανακυκλώσιμο πλαστικό.

  Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στα περισσότερα από 116 χρόνια ιστορίας της, η Μινέρβα πορεύεται με βασική εταιρική αρχή τον σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο και την προστασία του περιβάλλοντος, με πολιτικές εναρμονισμένες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αειφορία σε όλο το φάσμα της γεωργικής και βιομηχανικής παραγωγής, μια στρατηγική που καθιστά την εταιρία πολύτιμο εταίρο στο διάλογο για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ