Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Οκτ-2020 08:41

  Ετοιμάζεται για εξαγορές η Entersoft

  Ετοιμάζεται για εξαγορές η Entersoft
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  H ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα ηλεκτρονικά βιβλία του MyData της ΑΑΔΕ, καθώς και τα χρηματοδοτικά προγράμματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων που αναμένονται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, δημιουργούν συνθήκες για περαιτέρω ανάπτυξη της Entersoft.

  Βασικό στοιχείο του πλάνου ανάπτυξης της Entersoft είναι οι εξαγορές μικρότερες εταιρειών πληροφορικής ή των δραστηριοτήτων τους στον κλάδο του επιχειρηματικού λογισμικού.

  Τα ρευστά διαθέσιμα ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ και σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δανεισμού από εγκεκριμένες πιστωτικές γραμμές, δίνουν στον όμιλο της Entersoft επενδυτικές δυνατότητες που ξεπερνούν ήδη τα 13 εκατ. ευρώ,  εκ των οποίων μόλις 3,6 εκατ. ευρώ προήλθαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.

  Ακόμη, η Entersoft σχεδιάζει και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, ειδικά στα συστήματα ERP λόγω της εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων MyData και της επέκτασης της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

  Όπως αναφέρει η εταιρεία, η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης έχει ήδη τονώσει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και συμβάλλει στην ανάπτυξη των εσόδων τόσο της μητρικής όσο και της θυγατρικής Retail Link που είναι ο ένας εκ των τεσσάρων πιστοποιημένων από την ΑΑΔΕ Παρόχων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.

  Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη εννεαμήνου

  Η πανδημία του κορονοϊού όχι μόνο δεν διέκοψε την ανοδική πορεία της Entersoft αλλά έφερε και επιπλέον έσοδα για την εταιρεία και ειδικά για την θυγατρική Retail Link. Ειδικότερα, το εννεάμηνο του 2020 έκλεισε με αυξημένα έσοδα και κέρδη.

  Σε επίπεδο Ομίλου τα έσοδα ανήλθαν σε 11,61 εκατ. ευρώ έναντι 10,64 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 9,1%. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 3,15 εκατ. ευρώ, έναντι 1,51 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 108%.

  Σύμφωνα με την εταιρεία η άνοδος αυτή προέρχεται τόσο από την καλή επίδοση της μητρικής όσο και από τις επιδόσεις της θυγατρικής Retail Link στην Ελλάδα και όλων των θυγατρικών του εξωτερικού και κυρίως της Ρουμανίας.

  Τα αποτελέσματα στην προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο είχαν επιβαρυνθεί με μη επαναλαμβανόμενο ποσό 370.000 ευρώ, λόγω απομείωσης υπεραξίας θυγατρικών εταιρειών που έχουν απορροφηθεί πλήρως από τη μητρική.

  Τα καθαρά έσοδα της μητρικής ανήλθαν στα 8,87 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 63%, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 135% και ανήλθαν στα 2,48 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα της μητρικής στην παρούσα περίοδο έχουν επωφεληθεί με τα αυξημένα έσοδα από μερίσματα της θυγατρικής Retail link κατά 105% σε σχέση με τη προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

  kostaskets@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ