Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Οκτ-2020 08:17

  Σύσταση overweight στην DoValue δίνει η JP Morgan Cazenove

  Σύσταση overweight στην DoValue δίνει η JP Morgan Cazenove
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Νένας Μαλλιάρα

  Σύσταση overweight στην DoValue, για αποδόσεις υψηλότερες της αγοράς, με τιμή στόχο στα 11,6 ευρώ, δίνει η JP Morgan Cazenove.

  Όπως αναφέρει, η DoValue είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος εισηγμένος διαχειριστής πίστωσης και ακίνητης περιουσίας στην Ευρώπη με περιφερειακή εστίαση στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Κύπρο. 

  Ο όμιλος έχει αμελητέο κίνδυνο ισολογισμού καθώς τα έσοδα προέρχονται από μακροπρόθεσμες συμβάσεις, που το 70% αυτών λήγει μετά το 2025.

  Οι εξαγορές αποτελούν βασικό μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας. Η πιο πρόσφατη ήταν της FPS (Μάιος 2020) και της Altamira (τρίτο τρίμηνο 2019), βελτιώνοντας την έκθεση της DoValue στις σημαντικές ελληνικές και ισπανικές αγορές. 

  Στην έκθεσή του, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει το τέταρτο μεγαλύτερο απόθεμα NPL στην Ευρώπη, στα 61,3 δισ. ευρώ, και τον υψηλότερο δείκτη NPL (30%) έναντι 3% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

  Αναφερόμενος στις προοπτικές της ευρωπαϊκής αγοράς NPL, ο οίκος λέει ότι ο Απρίλιος και ο Μάιος ήταν οι πιο δύσκολοι μήνες, αλλά υπάρχουν σημάδια βελτίωσης των εισπράξεων οφειλών μετά τη χαλάρωση του πρώτου γύρου των lockdown και την επανεκκίνηση των δικαστικών συστημάτων και των αγορών ακινήτων.

  Το γ΄ τρίμηνο, επισημαίνει ο οίκος, παραμένει παραδοσιακά αδύναμο για την αγορά των NPLs. Για το δ΄ τρίμηνο αναμένει ενίσχυση των εισπράξεων, καθώς αποτελεί ιστορικά το ισχυρότερο τρίμηνο για τα collections.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ