Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Οκτ-2020 07:55

  Μέσω διαδικτύου η αναζήτηση μάστορα

  'Μένουμε σπίτι' και... ανακαινίζουμε
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εποχή όπου η εύρεση επαγγελματιών για εργασίες στο σπίτι γίνονταν αποκλειστικά από συστάσεις συγγενών, φίλων και γειτόνων ίσως να περνά ανεπιστρεπτί.

  Σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ELTRUN) που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 398 ατόμων, οι 7 στους 10 ερωτηθέντες, δήλωσαν ότι εμπιστεύονται το διαδίκτυο για να βρουν επαγγελματία για το σπίτι τους.

  Από την έρευνα προέκυψε επίσης πως, συγκριτικά με πέρυσι 1 στους 3 χρησιμοποιούν περισσότερο το διαδίκτυο για την εύρεση επαγγελματιών για το σπίτι.

  Ως προς τις πηγές εύρεσης επαγγελματιών για το σπίτι, σε σχετική ανακοίνωση του Eltrun αναφέρεται πως "οι καταναλωτές ψάχνουν πρωτίστως σε on line μηχανές αναζήτησης, ενώ ακολουθούν οι εξειδικευμένες πλατφόρμες εύρεσης επαγγελματιών, με την πλατφόρμα Douleutaras.gr να αναδεικνύεται πρώτη επιλογή με σημαντική διαφορά και μετά ακολουθούν οι συστάσεις συγγενών και φίλων”.

  Ως προς τη χρήση κάποιας πλατφόρμας εύρεσης επαγγελματιών, το 68% απάντησε ότι έκανε χρήση τον τελευταίο χρόνο, με 4 στους 10 να δηλώνουν μεγαλύτερη χρήση μετά την περίοδο καραντίνας.

  Αναφορικά με τα πλεονεκτήματα που τους παρέχει μία πλατφόρμα εύρεσης επαγγελματιών, στις πρώτες θέσεις αναδείχθηκαν η άμεση ανταπόκριση του επαγγελματία, η σιγουριά ως προς την ποιότητα της εργασίας και η πληθώρα επιλογών.

  Για να εμπιστευτούν μία πλατφόρμα εύρεσης επαγγελματιών, οι καταναλωτές επηρεάζονται κυρίως από τον βαθμό ικανοποιημένων πελατών, την ευκολία στην πλοήγηση, καθώς και τις αξιολογήσεις άλλων χρηστών.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ