Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Οκτ-2020 14:52

  Lamda Hellix: Εγκαινιάστηκε η λειτουργία του SEECIX powered by DE-CIX

  Lamda Hellix: Εγκαινιάστηκε η λειτουργία του SEECIX powered by DE-CIX
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εγκαινιάστηκε η λειτουργία του νέου κόμβου διασύνδεσης SEECIX powered by DE-CIX, που βρίσκεται στο neutral world-class data center campus της Lamda Hellix στην Αθήνα.

  Το SEECIX (South East Europe Cloud & Interconnection Exchange) είναι ο νέος ψηφιακός κόμβος που εξυπηρετεί την περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων επεκτείνοντας το υπάρχον δίκτυο του DE-CIX στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα, στη Λισαβόνα, Μαδρίτη, Μασσαλία, το Παλέρμο και την Κωνσταντινούπολη, λειτουργώντας ως πύλη διασύνδεσης μεταξύ της ΝΑ Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ασίας.

  Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ivo Ivanov, CEO του DE-CIX International, και ο Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix, υπογράμμισαν τα πλεονεκτήματα του SEECIX και αυτής της συνεργασίας για τις τοπικές και διεθνείς επιχειρήσεις, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη διασύνδεση στην περιοχή.

  "Αυτή η Ελληνο-Γερμανική συνεργασία είναι η απόδειξη των διαρκών προσπαθειών και των δύο χωρών να προωθήσουν τις συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων και στο ψηφιακό φάσμα, μεταξύ άλλων, συμβάλλοντας ενεργά στο έργο της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ψηφιακή δεκαετία της Ευρώπης, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο μήνα", ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο Απόστολος Κάκκος.

  Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Michael Dorn, Επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης & των Υποθέσεων της Ε.Ε. της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και ο κ. Hermann Riedl, Chief Business & Digital Transformation Officer of WIND, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτού του νέου ψηφιακού κόμβου για την ψηφιακή καινοτομία και τον μετασχηματισμό της χώρας.

  Το SEECIX είναι συνδεδεμένο με το μεγαλύτερο ουδέτερο οικοσύστημα διασύνδεσης παγκοσμίως, του DE-CIX, παρέχοντας πρόσβαση σε εκατοντάδες διαφορετικά δίκτυα και πολυάριθμες τοποθεσίες. Στο SEECIX είναι διαθέσιμες υπηρεσίες διασύνδεσης όπως GlobePEER, VirtualPNI και DirectCLOUD, δίνοντας πρόσβαση σε κορυφαία public clouds όπως Microsoft Azure, AWS, Google Cloud, IBM Bluemix. Το νέο interconnection hub θα λειτουργεί ως μέρος του προγράμματος DE-CIX Apollon-as-a-Service (AaaS) για λογαριασμό της Lamda Hellix και περιλαμβάνει μια σειρά από υπηρεσίες όπως εγκατάσταση, συντήρηση, υποστήριξη μάρκετινγκ και πωλήσεων, σχεδιασμένες για data center operators ή επιχειρήσεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους πλατφόρμα cloud & interconnection exchange. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ