Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 16:42

  Deloitte: Έσοδα 47,6 δισ. δολ. για το οικονομικό έτος 2020 - Νέοι στόχοι για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα έως το 2030

  Deloitte: Έσοδα 47,6 δισ. δολ. για το οικονομικό έτος 2020 - Νέοι στόχοι για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα έως το 2030
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Deloitte ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαΐου 2020 (FY2020), μέσω του 2020 Global Impact Report. Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 47,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 3,9% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Για τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, πριν από τις επιπτώσεις της πανδημίας και της παγκόσμιας επιβράδυνσης, ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας ήταν της τάξεως του 7,5%, με όλες τις Εταιρίες του Δικτύου της Deloitte να παρουσιάζουν αντίστοιχη ανάπτυξη.

  "Το FY2020 ήταν χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος του έτους που κύλησε ομαλά, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στους πελάτες μας και εστιάζοντας στους ανθρώπους και στις κοινότητές μας. Και στο δεύτερο μέρος, όπου η πανδημία του COVID-19 έφερε μαζί της μία παγκόσμια αναστάτωση που σπάνια έχουμε δει όμοιά της στην ιστορία των 175 χρόνων μας", ανέφερε ο  Punit Renjen, Deloitte Global CEO. "Η προτεραιότητά μας ήταν και θα είναι η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων μας. Ήδη από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, υιοθετήσαμε την προσέγγιση "πρώτα ο άνθρωπος" αναγνωρίζοντας ότι καθένας από εμάς χρειαζόταν ευελιξία και υποστήριξη για να προσαρμοστεί στη νέα κανονικότητα. Μέσα σε αυτήν την πρωτόγνωρη συνθήκη που έχει πλήξει εκατομμύρια κόσμου, συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην ψυχική και σωματική υγεία των εργαζομένων μας, καθώς και στην έμπρακτη αντιμετώπιση της επίδρασης της πανδημίας στους πελάτες και τις κοινότητές μας".

  Κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην στρατηγική πρωτοβουλία της Deloitte για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σχετικά με την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού. Συγκεκριμένα, η εταιρεία επέκτεινε τις δεσμεύσεις της, ανακοινώνοντας την ανάπτυξη δύο επιπλέον προγραμμάτων που στηρίζονται σε δύο πυλώνες στρατηγικής και περιλαμβάνουν:

  1.       Την παροχή μιας διευρυμένης σειράς υπηρεσιών και πληροφοριών που προωθούν τη βιωσιμότητα και βοηθούν τους πελάτες της Deloitte να ανταποκριθούν και να προσαρμοστούν στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής σε ολόκληρη την επιχειρηματική τους αλυσίδα. Αυτό θα γίνεται μέσω της ανάπτυξης εργαλείων, μοντέλων, ιδεών που θα δώσουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να σκέφτονται και να ενεργούν με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

  2.       Τη δέσμευση της εταιρείας, μέσω του προγράμματος WorldClimate, για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2030, "λειτουργώντας πράσινα" και επεκτείνοντας τον αντίκτυπό της πέρα από την ίδια την Deloitte. Μέσω του WorldClimate η δέσμευση επικεντρώνεται σε τέσσερα σημεία:

  ·         Μηδενικές εκπομπές έως το 2030: Η Deloitte δεσμεύεται, για όλες τις Εταιρίες του Δικτύου της, για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2030, εν όψει του χρονικού ορίου του 2050 που ορίζεται στη συμφωνία του Παρισιού. Ο συγκεκριμένος στόχος περιλαμβάνει τη μείωση των επαγγελματικών ταξιδιών, την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για τα κτίρια γραφείων από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την μετατροπή του 100% του στόλου αυτοκινήτων σε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, τη συνεργασία με τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Deloitte για την υιοθέτηση κοινών στόχων.

  ·         Πράσινη λειτουργία: Η εταιρεία θα ευθυγραμμίσει τις κλιματικές πολιτικές, τις πρακτικές και τις ενέργειές της σε παγκόσμιο επίπεδο, ορίζοντας ένα υψηλόβαθμο στέλεχος σε κάθε περιοχή που θα είναι υπεύθυνο για την "πράσινη" στρατηγική.    

  ·         Ευαισθητοποίηση των εργαζομένων: Εμπλέκοντας και εκπαιδεύοντας τους εργαζόμενους σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ως προς το τι καταναλώνουν, χρησιμοποιούν και αγοράζουν, θα φέρει θετική αλλαγή στη συμπεριφορά τους στις περιβαλλοντικές τους επιλογές, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή.

  ·         Ενίσχυση των συνεργασιών: Η Deloitte προτίθεται να συνεργαστεί με πελάτες, συνεργάτες και ΜΚΟ που προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους επιχειρήσεων καθώς και με προμηθευτές και άλλους εταίρους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

  "Ο μετριασμός των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής είναι ένα πολύ δύσκολο έργο. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η πρόοδος είναι δυνατή μόνο εάν ενεργούμε συλλογικά", σημειώνει ο Punit Renjen.

  O CEO της Deloitte Ελλάδος, κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, συμπληρώνει σχετικά με το θέμα: "Συγκεκριμένα, στην Deloitte Ελλάδος, είναι στρατηγική μας προτεραιότητα να αποτελούμε μέρος της λύσης για την κλιματική αλλαγή. Ενεργούμε υπεύθυνα, τόσο μέσω της λειτουργίας μας όσο και με την παροχή καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων στους πελάτες μας σε θέματα ενέργειας και διαχείρισης φυσικών πόρων. Σχετικά με τον αντίκτυπο που δημιουργούμε στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία, κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα, μέσω του Deloitte Foundation, υλοποιώντας δράσεις και προγράμματα που προωθούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ