Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 16:31

  Γ. Χατζηθεοδοσίου για προϋπολογισμό: Η οικονομία δεν είναι εικονική περιήγηση

  Γ. Χατζηθεοδοσίου για προϋπολογισμό: Η οικονομία δεν είναι εικονική περιήγηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021 που κατατέθηκε στη Βουλή και δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει το πως σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση τον επόμενο χρόνο, τις επιδιώξεις της και τους στόχους που θέτει, αναφέρει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

  "Βασικό σημείο των στοιχείων που είδαμε είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη γνώση των οικονομικών δεδομένων που θα ισχύσουν, καθώς αλλάζουν οι στόχοι ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και τη χρονική στιγμή που θα έρθει η βοήθεια από την Ε.Ε. Ουσιαστικά δηλαδή είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά”, σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, προσθέτοντας: 

  "Και το σίγουρο είναι ότι η πραγματική οικονομία δεν είναι εικονική περιήγηση. Όσοι είμαστε στην αγορά, ένα πράγμα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Ήδη οι οικονομικές συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού είναι αισθητές. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και απειλεί με καταστροφή ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων της χώρας, κυρίως των μικρών και των μεσαίων. Άρα, αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα πραγματικής στήριξης της επιχειρηματικότητας, δεν μπορώ να φανταστώ πως ακριβώς θα δούμε τα οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2021. Το σίγουρο είναι ότι, θα αφορά λιγότερες επιχειρήσεις αφού είναι θέμα χρόνου να έχουμε μαζικά λουκέτα και ακόμα λιγότερους εργαζόμενους. Μόνο αν διατηρήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας και με τους εργαζόμενούς τους στις θέσεις τους, υπάρχει πραγματική ελπίδα να δούμε το μέγιστο ποσοστό της ανάπτυξης που αναφέρεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού”. 

  Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΕΕΑ σημείωσε: "Επειδή θέλω να βλέπω τα πράγματα με θετική διάθεση, πιστεύω ότι αν έστω και τώρα υπάρξουν οι κατάλληλες ενέργειες από την κυβέρνηση με στοχευμένα μέτρα στήριξης, ενίσχυση της ρευστότητας για όλους τους ενδιαφερόμενους, επιδότηση των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης και ρεαλιστικές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων που έχουν συσσωρευτεί, μπορούμε να σώσουμε την παρτίδα”.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ