Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Οκτ-2020 08:03

  Το 2022 τα εγκαίνια του One&Only στην Τζιά -Πωλήθηκαν δύο βίλες

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Την τουριστική περίοδο του 2022 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του υπερπολυτελούς θέρετρου One & Only Kea Island που αναπτύσσει η Dolphin Capital Investors στην Κέα. Λόγω της πανδημίας που καθυστέρησε την πορεία των κατασκευαστικών εργασιών, η έναρξη λειτουργίας της μονάδας μετατέθηκε για τη θερινή σεζόν του 2022, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία στην οικονομική έκθεσή για τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου.

  Παρά όμως, τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, το περασμένο καλοκαίρι, η Dolhin Capital Investors κατάφερε να πωλήσει από τα σχέδια δύο κατοικίες των οποίων η συνολική αξία είναι αντίστοιχη του προϋπολογισμού που έχει προβλέψει η εταιρεία για πωλήσεις οικιστικών μονάδων. Οι πωλήσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα και δράσεων επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων που δημιούργησε η DCI με αντικείμενο την προβολή των κατοικιών.

  Η επένδυση, ύψους 150 εκατ. ευρώ, αφορά στην ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 75 δωματίων, SPA και Beach Club και περιλαμβάνει περιορισμένο αριθμό παραθεριστικών κατοικιών, τη διαχείριση των οποίων θα έχει το διεθνές brand "One & Only". Το ξενοδοχείο και οι παραθεριστικές κατοικίες θα αναπτυχθούν σε παραθαλάσσια περιοχή 600 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νησιού.

  Kilada Hills

  Όσον αφορά το Kilada Hills, το έτερο έργο της DCI στο Πόρτο Χέλι, σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση των γεωτεχνικών έργων που αφορούν την πρώτη φάση του project, δηλαδή του γηπέδου 18 οπών του Nicklaus, του γκολφ κλαμπ και των απαιτούμενων υποδομών για την ανάπτυξη 90 κατοικιών. Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την υλοποίηση των κατασκευαστικών εργασιών αφότου ολοκληρωθούν οι γεωτεχνικές εργασίες.

  Για το σκοπό αυτό η εταιρεία διαθέτει σε εξέλιξη διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου που αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη της χρονιάς, ενώ η ολοκλήρωση της πρώτης φάση του έργου αναμένεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

  Τον περασμένο Ιούνιο πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του Kilada Hills, με την εταιρεία να έχει πραγματοποιήσει καμπάνια προώθησης του έργου σε Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα, η οποία απέδωσε καρπούς, καθώς εκδηλώθηκε σημαντικό, προκαταρκτικό, αγοραστικό ενδιαφέρον για τις κατοικίες του έργου.

  Η εταιρεία τον Ιούνιο ενίσχυσε και τη ρευστότητά της κατά 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που προήλθε από την πώληση έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων που βρίσκεται εκτός της περιμέτρου του Killada Hills.

  Όσον αφορά τη ζήτηση για υψηλής ποιότητας εξοχικές κατοικίες, η Dolphin Capital αναφέρει ότι παρά την πανδημία, εάν δεν ενισχύθηκε, παρέμεινε ανθεκτική. "Με την κοινωνική αποστασιοποίηση και την από απόσταση εργασία να κυριαρχούν λόγω του κορονοϊού, η ζήτηση για δεύτερη κατοικία παραμένει υγιής, καθώς εύπορα άτομα αναζητούν fully serviced (σ.σ.: με σειρά παροχών) ιδιοκτησίες που εξασφαλίζουν ιδιωτικότητα και προοπτικές μακροχρόνιας χρήσης" αναφέρει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της DCI Μίλτος Καμπουρίδης.

  Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, η συνολική καθαρή αξία περιουσιακών στοιχείων (NAV) της DCI υποχώρησε σε 164 εκατ. ευρώ από 174 εκατ. ευρώ λόγω λειτουργικών, χρηματοοικονομικών και διαχειριστικών δαπανών, αλλά και της μείωσης, κατά 2,1 εκατ. ευρώ, της αξίας των ακινήτων της εταιρείας.

  Η DCI είχε ακαθάριστη κερδοφορία 310 χιλ. ευρώ (από 368 χιλ. ευρώ), ενώ εμφάνισε λειτουργικές ζημίες της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ.

  dimitris.delevegos@capital.gr

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ