Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Σεπ-2020 08:14

  Πόσο τζίρο "αγόρασε" η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

  Πόσο τζίρο "αγόρασε" η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Κοντά στα 40 εκατ. ευρώ επιπλέον τζίρο σε επίπεδο ομίλου και 60,6 εκατ. ευρώ σε επίπεδο μητρικής, προσέθεσε πέρυσι στα ταμεία της η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, με αποτέλεσμα αυτός να ανέλθει στα 350,073 εκατ. ευρώ (+12,8%) σε ενοποιημένο επίπεδο και στα 317,04 εκατ. ευρώ σε επίπεδο εταιρείας (+23,64%). 

  Πρόκειται για ανάπτυξη πολλαπλάσια από το μέσο όρο της αγοράς, η οποία προήλθε αν όχι αποκλειστικά σίγουρα σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση κατά 13,7% του αριθμού των καταστημάτων της μητρικής, σε σχέση με τον αριθμό των καταστημάτων που υπήρχαν στο δίκτυο της στο τέλος του 2018. 

  Πέρυσι ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 28 καταστήματα με αποτέλεσμα το τέλος του έτους το δίκτυο της αλυσίδας (εταιρικά, αντιπρόσωποι, franchise) να ανέρχεται σε 231(191 εταιρικά και 40 franchise και αντιπρόσωποι). Σε επίπεδο ομίλου, θα πρέπει να προστεθούν και 100 καταστήματα που συνδέονται με τη μέθοδο franchise με τη θυγατρική της CRM A.E., στην Κρήτη. 

  Από την πορεία αυτών των δύο δεικτών γίνεται εμφανές πως το δίκτυο της CRM, που δραστηριοποιείται στην πλέον τουριστική περιοχή της χώρας, την Κρήτη, δεν είχε πέρυσι, μια χρονιά όπου ο τουρισμός έσπασε ρεκόρ, την απόδοση που θα επιθυμούσε η διοίκηση του ομίλου. 

  Εν αντιθέσει με τον ρυθμό αύξησης του δικτύου των καταστημάτων της, η αύξηση του αριθμού του απασχολούμενου προσωπικού της ήταν υποπολλαπλάσια. Με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές της καταστάσεις, στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 στον όμιλο απασχολούνταν 2.252 άτομα, δηλαδή 3,9% περισσότερα από το 2018, και στην εταιρεία 2.206 άτομα, δηλαδή 4,79% περισσότερα έναντι του 2018. 

  Εκτός όμως από την αύξηση του δικτύου των καταστημάτων, σημαντική συμβολή στον τζίρο της αλυσίδας είχαν τα έσοδα από υπηρεσίες -αφορούν τα έσοδα προώθησης πωλήσεων στα διάφορα καταστήματα της και έσοδα από διαφημίσεις προϊόντων-, τα οποία αυξήθηκαν κατά 15,97% και 34,25% σε επίπεδο ομίλου και μητρικής αντίστοιχα. Σε απόλυτους αριθμούς σε επίπεδο ομίλου τα έσοδα από υπηρεσίες άγγιξαν το 2019 τα 21,7 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο μητρικής τα 20,373 εκατ. ευρώ. 

  Σε ότι αφορά στα αποτελέσματα μετά φόρων σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν πέρυσι σε 1,805 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 23,88% σε σχέση με το 2018, αντιθέτως σε επίπεδο μητρικής υποχώρησαν στα 1,857 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μείωση 9,17%.

  Τη φετινή χρονιά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός εστιάζει τις επενδύσεις της στη δημιουργία νέων καταστημάτων, κυρίως σε περιοχές όπου έχει μικρή ή καθόλου παρουσία (π.χ. νησιά Αιγαίου), καθώς και στον εκσυγχρονισμό των ήδη υφιστάμενων.

  Ήδη το πρώτο εξάμηνο  προστέθηκαν στο δίκτυο της 7 νέα καταστήματα, 5 εταιρικά και 2 franchise. Ενώ πριν από λίγες ημέρες εγκαινίασε δύο νέα καταστήματα. Το πρώτο βρίσκεται στην Κυψέλη, στον χώρο που φιλοξενούνταν ο κινηματογράφος "ROXY" και το δεύτερο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Νέου Φαλήρου & Καμπάνη. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ