Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Σεπ-2020 17:13

  Κοινοπραξία leasing ελικοπτέρων από τις LCI και SMFL

  Κοινοπραξία leasing ελικοπτέρων από τις LCI και SMFL
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κοινοπραξία χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) ελικοπτέρων δημιούργησαν και λειτουργούν η LCI, κορυφαίος εκμισθωτής ελικοπτέρων, το τμήμα αεροπλοΐας της Libra Group, και η Sumitomo Mitsui Finance and Leasing Company, Limited (SMFL).

  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τo σχήμα ξεκίνησε με την αρχική αγορά 19 ελικοπτέρων νέας γενιάς, αξίας 230 εκατομμυρίων δολ. Η SMFL και η LCI είναι από κοινού επενδυτές στην κοινοπραξία, ενώ η LCI ενεργεί και ως διαχειριστής.

  Τα καινούργια και σύγχρονα ελικόπτερα που αποκτήθηκαν από την κοινοπραξία, θα χρησιμοποιηθούν από διαχειριστές σε όλο τον κόσμο, σε ένα εύρος αποστολών που περιλαμβάνουν Επείγουσες Ιατρικές Υπηρεσίες (EMS), Έρευνα και Διάσωση (SAR), και μεταφορά σε αιολικά πάρκα ανοιχτής θαλάσσης. Με ένα ισχυρό προφίλ ενοικιαστών, δυνατότητες μακρόχρονης μίσθωσης, και πλήρη κάλυψη συντήρησης για τις ώρες λειτουργίας, το χαρτοφυλάκιο προσφέρει ισχυρά χαρακτηριστικά για τους επενδυτές.

  Ο Jaspal Jandu, Chief Financial Officer της LCI, δήλωσε: "Η LCI έχει τη χαρά να παρουσιάζει το νέο σχήμα χρηματοδοτικής μίσθωσης με την SMFL. Η κοινοπραξία μας με έναν τόσο καταξιωμένο συνεργάτη τονίζει τις διαθέσιμες ευκαιρίες στην αγορά του leasing ελικοπτέρων, και αποδεικνύει πώς αυτά τα αεροσκάφη έχουν γίνει πλέον μια αποδεδειγμένη και ελκυστική κατηγορία επενδυτικών αγαθών".

  Σύμφωνα με τον Shinichiro Watanabe, Managing Executive Officer της SMFL: "Η εμπειρία, η τεχνογνωσία και η φήμη της LCI την καθιστούν ιδανικό επιχειρηματικό εταίρο για την SMFL. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί τους και να ενώσουμε τις οικονομικές μας δυνάμεις, για να διαχειριστούμε από κοινού και με επαγγελματικό τρόπο μια επιτυχημένη και δυναμική επιχείρηση".

  Ο George Logothetis, Chairman and Chief Executive της Libra Group, συμπλήρωσε: "Είμαστε ευτυχείς και περήφανοι που η LCI δημιούργησε κοινοπραξία με μία από τις πλέον αναγνωρισμένες εταιρείες. Αυτή η συνεργασία υπόσχεται μια συνεχή και συναρπαστική ανάπτυξη για τις εταιρείες αεροσκαφών περιστρεφόμενων πτερύγων, που αποδείχτηκαν εξαιρετικά ανθεκτικές στη διάρκεια της πανδημίας".

  Η νέα κοινοπραξία θα δώσει τη δυνατότητα στην SMFL και την LCI να επεκτείνουν το φάσμα και το μέγεθος των επενδύσεων σε ελικόπτερα αξιοποιώντας τις αποδεδειγμένες επιδόσεις, την τεχνογνωσία και την πείρα που προέρχονται από τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης αεροσκαφών και κινητήρων της SMFL, και από την μακρόχρονη αξία που έχει δημιουργήσει η LCI στην αεροπλοΐα ελικοπτέρων και στη χρηματοδοτική μίσθωση αεροσκαφών σταθερών πτερύγων.

  Ο στόλος της LCI αποτελείται από περιουσιακά στοιχεία σχεδόν 1 δισ. δολ. αεροσκαφών εν υπηρεσία, υπό παραγγελία και υπό διαχείριση, με επίκεντρο ελικόπτερα τελευταίας τεχνολογίας, κατηγορίας medium και super medium, που κατασκευάζονται από κορυφαίους παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ελικοπτέρων όπως η Leonardo, η Airbus και η Sikorsky.

  Τα ελικόπτερα βρίσκονται εν λειτουργία σε τέσσερις ηπείρους σε διάφορους τομείς, όπως οι επείγουσες ιατρικές υπηρεσίες, τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, η έρευνα και διάσωση, η μετεπιβίβαση πλοηγών και η μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ