Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Σεπ-2020 20:40

  Πράσινο φως από το Χ.Α. στην αίτηση της CAIRO MEZZ για ένταξη στην ΕΝ.Α. PLUS

  Πράσινο φως από το Χ.Α. στην αίτηση της CAIRO MEZZ για ένταξη στην ΕΝ.Α. PLUS
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ​Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε ότι κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, αποδέχθηκε την αίτηση της "CAIRO MEZZ PLC", για την ένταξη των μετοχών της στην Κατηγορία "ΕΝ.Α. PLUS" της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, υπό την προϋπόθεση της επίτευξης επαρκούς διασποράς των μετοχών της με την  ολοκλήρωση της εταιρικής πράξης της "ΕUROBANK ERGASIAS ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε." (μείωση μετοχικού κεφαλαίου και επιστροφή σε είδος στους μετόχους της, των μετοχών της "CAIRO MEZZ PLC").
   
  H "CAIRO MEZZ PLC" έχει αποκλειστικό σκοπό την κατοχή και διαχείριση ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής εξασφάλισης, που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας τιτλοποίησης απαιτήσεων του χαρτοφυλακίου Cairo του ομίλου Eurobank.
   
  Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της "CAIRO MEZZ PLC" αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, μετά την ολοκλήρωση της προαναφερόμενης εταιρικής πράξης.
   
  Περισσότερες πληροφορίες για την "Cairo Mezz PLC" και τις μετοχές της, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων, είναι διαθέσιμες στο Πληροφοριακό Έγγραφο Ένταξης που θα δημοσιευθεί από σήμερα, 21/9/2020,  σε ηλεκτρονική μορφή, στις ιστοσελίδες του Χ.Α, της "Cairo Mezz PLC" και του Συμβούλου ΕΝ.Α. "Τράπεζα Εurobank Α.Ε.".
   
  Η Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΕΝ.Α.) λειτουργεί με τη μορφή Πολυμερούς Μηχανισμού Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ) του Ν.4514/2018.  Στην ΕΝ.Α διαπραγματεύονται μετοχές και ομολογίες ανωνύμων εταιρειών και οι επενδυτές θα πρέπει να λαμβάνουν οιαδήποτε απόφασή τους για επένδυση, μόνο μετά από προσεκτική εξέταση του Πληροφοριακού Εγγράφου.
   
  Επίσης, η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών κατά την σημερινή συνεδρίαση ενέκρινε :

  -    την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εταιρειών "ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.", "ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε." και "MARFIN INVESTMENT GROUP HOLDINGS SA" από την εταιρεία - Μέλος "EUROBANK EQUITIES ΑΕΠΕΥ" και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των εν λόγω κινητών αξιών την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020.
       
  -    την παραίτηση της εταιρείας "LXM Finance LLP", από την ιδιότητα του Εξ' Αποστάσεως Μέλους Διαπραγμάτευσης στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με άμεση ισχύ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ