Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Σεπ-2020 08:52

  Γιώργος Μισιρλής (Aphrodite Hills Resort): Φέρνουμε την Κύπρο στο επίκεντρο του τουρισμού γκολφ

  Γιώργος Μισιρλής (Aphrodite Hills Resort): Φέρνουμε την Κύπρο στο επίκεντρο του τουρισμού γκολφ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ψήφο εμπιστοσύνης, όχι μόνο στο Aphrodite Hills Resort αλλά και στην Κύπρο, αποτελεί η διοργάνωση δύο συνεχόμενων PGA European Tour, τονίζει ο CEO του τουριστικού θέρετρου του Ομίλου PRODEA Investments & Invel Real Estate, Γιώργος Μισιρλής. 

  Μιλώντας στο Capital.gr ο κ. Μισιρλής σημειώνει ότι για δύο συνεχόμενες εβδομάδες (26 Οκτωβρίου με 9 Νοεμβρίου) θα είναι κοντά μας οι καλύτεροι γκόλφερς του κόσμου, συνοδευόμενοι από την ομάδα βοηθών, και την ομάδα παραγωγής του European Tour, η οποία αποτελείται από 500 περίπου άτομα. 

  Ο ίδιος υπογραμμίζει και τη σημασία του αθλητικού τουρισμού στην ανάδειξη της Ελλάδας και της Κύπρου ως προορισμούς, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλο τον χρόνο.  Μιλώντας για τις αλλαγές που έφερε στη βιομηχανία του τουρισμού η πανδημία του κορονοϊού ο κ. Μισιρλής σημειώνει ότι οι κανόνες υγιεινής διαμορφώνονται έτσι ώστε να προστατεύονται οι επισκέπτες και το προσωπικό. 
  O CEO του Αphrodite Hills Resort τονίζει την ανάγκη στήριξης του τουριστικού κλάδου εν μέσω της πανδημίας, αλλά εμφανίζεται αισιόδοξος για την επόμενη χρονιά.

  Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη: 

  Κύριε Μισιρλή, πώς αντιμετωπίζει ο κλάδος της φιλοξενίας και του τουρισμού την πανδημία του κορονοϊού;

  Για να μπορούμε να μιλούμε για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και θεραπεία, πρέπει να έχουμε μια πλήρη διάγνωση, ας μου επιτραπεί ο όρος. Η διάρκεια και το βάθος της τουριστικής ύφεσης, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να εκτιμηθούν πλήρως. Σίγουρα μιλάμε για μια χρονιά με αρνητικό οικονομικό πρόσημο για τον κλάδο μας. Πρωτόγνωρες συνθήκες, απανωτά και ξαφνικά χτυπήματα και χωρίς ιδιαίτερη προειδοποίηση θα έλεγα, καθώς το μέγεθος αυτού που ήρθε δεν αναμενόταν από κανένα. Σε περιόδους μια τόσο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η εξοικονόμηση πόρων και οι στρατηγικές μέθοδοι μείωσης δαπανών, αποκτούν ύστατη σημασία. 

  Όμως, η κάθε χώρα έχει διαμορφώσει μια εικόνα βάσει του τρόπου που αντιμετώπισε την πανδημία. Βάσει αυτής της εικόνας, θα εξαρτηθεί και η επισκεψιμότητα τόσο του εγχώριου αλλά και του εισαγόμενου επισκέπτη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εδώ είναι το στοίχημα της κάθε χώρας.  Το βασικό μέτρο σύγκρισης με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς. Το αίσθημα ασφάλειας, η ποιότητα ζωής και καθημερινότητας για τους πολίτες και τους επισκέπτες της. Και σαφώς, πολύ σημαντικό είναι η συνεχής και αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων στα καταλύματα και τις ταξιδιωτικές εμπειρίες γενικότερα. Με λίγα λόγια, η συνεχής άριστη υγειονομική εικόνα της χώρας. 

  Η ταξιδιωτική εμπειρία έχει αλλάξει άρδην. Ελλάδα και Κύπρος έχουν ένα ολοκληρωμένο προϊόν που τώρα οφείλουν να διαμορφώσουν αλλά και να διαφυλάξουν ανάλογα με τα ζητούμενα των καιρών. 

  Ο τουρισμός είναι ο πρώτος κλάδος που πλήγηκε και ο τελευταίος που θα ανακάμψει. Και λέω ο τελευταίος καθώς πέραν των οποιωνδήποτε διαμορφώσεων του τουριστικού προϊόντος προς αντιμετώπιση της κρίσης, υπάρχει και μια τεράστια αλυσίδα παραγωγής της ταξιδιωτικής εμπειρίας  βασικό μέρος της οποίας επίσης έχει πληγεί. Είναι ουσιαστικό το πόσο γρήγορα θα αποκατασταθεί αυτή η αλυσίδα. Αναφέρομαι στους ταξιδιωτικούς πράκτορες, τις αεροπορικές εταιρείες και σαφώς τα καταλύματα.   

  Aphrodite

  Πως βλέπετε να διαμορφώνεται η κατάσταση από το 2021; Προβλέπονται δομικές αλλαγές στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο, ως αποτέλεσμα της πανδημίας;

  Με όλη την αβεβαιότητα που μπορεί να περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή μια οποιαδήποτε πρόβλεψη, το 2021 πιστεύω πως θα ξεκινήσουμε να επανερχόμαστε σιγά σιγά στην κανονικότητα μας.  Η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ του κράτους και του ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητη. 

  Σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος  όπου ο τουρισμός αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, τα κρατικά μέτρα στήριξης για τη δημόσια υγεία, την οικονομική δραστηριότητα αλλά και την απασχόληση, πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητα. 

  Οι πρωτόγνωρες συνθήκες υποβάλλουν διαμορφώσεις στον τρόπο λειτουργίας του κλάδου μας. Διαμορφώνουμε τους κανόνες υγιεινής και προστατεύουμε τους επισκέπτες μας και το προσωπικό μας. Ακολουθούμε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλά, διατηρούμε αποστάσεις και μέτρα ασφάλειας χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο το πιο δυνατό μας "brand", αυτό της φιλοξενίας και της αμεσότητας. 

  Η τεχνολογία γίνεται στενός συνεργάτης μας, καθώς οι ψηφιακές λύσεις για τον προγραμματισμό και τη διαχείριση των καθημερινών μας λειτουργιών, είναι πλέον απαραίτητοι παράγοντες του τουριστικού προϊόντος.

  Φυσικά το σημαντικότερο από όλα, είναι το πότε θα αντιμετωπιστεί η πανδημία από υγειονομική άποψη. Αναμένουμε θεραπεία, εμβόλιο, εντονότερα προληπτικά μέτρα που θα ενδυναμώσουν το αίσθημα ασφάλειας για να ταξιδέψουμε ξανά. Αυτό είναι το κυριότερο ζητούμενο. Και αν ναι, πιστεύω πως οι αλλαγές που έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία, θα παραμείνουν και θα γίνουν συνήθειες που μόνο καλό μπορούν να φέρουν.

  aphrodite-golf

  Τις επόμενες ημέρες το Aphrodite Hills Resort φιλοξενεί μια από τις πιο προβεβλημένες διοργανώσεις γκολφ, το European Tour. Ποιες είναι οι βασικές προκλήσεις που καλείστε να αντιμετωπίσετε δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως;

  Το Aphrodite Hills Resort του Ομίλου Prodea Investments & Invel Real Εstate, είναι το πολυβραβευμένο διαμάντι της Κύπρου. Μια μικρή κομψή πόλη χτισμένη σε ένα μυθολογικό λόφο στην Πάφο, με ξενοδοχείο 5 αστέρων, εντυπωσιακές επαύλεις, εστιατόρια, εξέχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα από τα καλύτερα spa της Μεσογείου, εκκλησάκι, ιππασία, τένις, υπεραγορά, φαρμακείο, γυμναστήριο και άλλα πολλά. 

  Πυρήνας αυτού του ειδυλλιακού θέρετρου είναι το μοναδικό πιστοποιημένο PGA National Cyprus γήπεδο γκολφ των 500,000 τ.μ. το οποίο δένει εντυπωσιακά και αρμονικά με τη φύση που περιβάλλει το Aphrodite Hills Resort. Το γήπεδο γκολφ τοποθετεί την Κύπρο στον χάρτη των επίλεκτων χωρών όσον αφορά τις εγκαταστάσεις γκολφ. Ανήκουμε στη λίστα με τα μοναδικά εννέα PGA National Resort της Ευρώπης.

  Το Aphrodite Hills Resort επιλέγηκε για να αντικαταστήσει δύο προγραμματισμένα τουρνουά, European Tour, στην Κίνα. Λόγω της επιδημιολογικής της εικόνας, οι διοργανωτές έχουν επιλέξει το PGA National Cyprus ως χώρο διεξαγωγής αυτών των διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας. 

  Αυτό, μας τιμά ιδιαίτερα καθώς πέραν της αναγνώρισης και προβολής των άριστων αθλητικών μας εγκαταστάσεων, αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας η οποία πρόκειται να έχει τη μεγαλύτερη της προβολή ως αθλητικό, τουριστικό, επενδυτικό αλλά και ένα υγειονομικά ασφαλή προορισμό.

  Οι καλύτεροι γκόλφερς του κόσμου, θα βρίσκονται κοντά μας για 2 συνεχόμενες εβδομάδες,  συνοδευόμενοι από την ομάδα βοηθών, και την ομάδα παραγωγής του European Tour, η οποία αποτελείται από 500 περίπου άτομα, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών συνεργείων και επίσημων φορέων του αθλήματος.  Με βάση την άριστη υγειονομική εικόνα και στρατηγική της χώρας μας εν καιρώ πανδημίας, όλοι οι συντελεστές του τουρνουά που θα ταξιδέψουν από το εξωτερικό θα ακολουθούν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και προς αυτό το σκοπό θα υπάρχει στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τα ιδιωτικά υγειονομικά συνεργεία που θα φέρουν οι διοργανωτές στην Κύπρο. Τα τουρνουά θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών με ζωντανή όμως παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση σε περισσότερους από 400 εκατομμύρια συνδρομητές.

  Aphrodite

  Η Κύπρος αλλά και η Ελλάδα προβάλλονται κυρίως ως θερινοί τουριστικοί προορισμοί με αποτέλεσμα η τουριστική δραστηριότητα να επικεντρώνεται μόνο στο καλοκαίρι. Μπορεί αυτό να αλλάξει και αν ναι, πώς;

  Παρακολουθώντας τις νέες τάσεις στον τουριστικό τομέα και τη νέα εποχή του τουρισμού στον κόσμο γενικότερα, βλέπουμε πως Ελλάδα και Κύπρος δεν είναι μόνο θάλασσα και ήλιος. Μπορούν να είναι πυρήνας θεματικού τουρισμού. Ο ταξιδιώτης πλέον αναζητά κάτι περισσότερο από τα απλά και τα τετριμμένα. Αναζητά τη ξεχωριστή εμπειρία, τις όμορφες στιγμές, την επικοινωνία. 

  Η Κύπρος μπορεί να συνδυάσει περίτεχνα, διάφορες επιλογές θεματικού τουρισμού και μάλιστα σε πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ βουνού και θάλασσας, και μεταξύ χωριών και πόλεων. Είμαστε γαστρονομικός, περιβαλλοντικός, θρησκευτικός, αρχαιολογικός, πολιτιστικός, αθλητικός, συνεδριακός, επενδυτικός προορισμός. Εξερεύνηση, άθληση, ευεξία και αναψυχή μπορούν εύκολα να συνυπάρξουν σε μια ταξιδιωτική εμπειρία στην Κύπρο αλλά και την Ελλάδα. 

  Σε αυτούς του δύσκολους καιρούς, οφείλουμε να προβάλουμε τη δυναμική μας σε ταξιδιωτικές κατηγορίες πέραν των συνηθισμένων  και μάλιστα για όλους τους μήνες του χρόνου. Και οι δύο χώρες έχουν το προϊόν, δεν θα δημιουργήσουμε κάτι καινούριο. Πρέπει να εξελισσόμαστε μέσα από τις δοκιμασίες και να διαμορφώνουμε τον κλάδο μας ανάλογα με τις ανάγκες των καιρών. 

  Η Κύπρος προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες γκόλφερς, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, γεγονός που δίνει μια ιδιαίτερη ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία της Κύπρου γενικότερα, κατά τους "ήσυχους" τουριστικά μήνες.  Είμαστε τυχεροί που ο χειμερινός καιρός του νησιού είναι ιδανικός για τον Ευρωπαίο λάτρη του γκολφ. Βάσει Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού Κύπρου 2020-2030 και τα νέα είδη θεματικού τουρισμού, η προώθηση του τομέα "γκολφ" και ο αθλητισμός γενικότερα, είναι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης του τουρισμού και αυτό ευνοεί πολύ την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

  Εδώ και αρκετά χρόνια, φιλοξενούμε σημαντικό τουρισμό σχετικό με το άθλημα του γκολφ και του τένις και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τους στόχους του Υφυπουργείου Τουρισμού για την προώθηση και περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Όραμα μας, το Aphrodite Hills Resort να καταστεί ο αθλητικός προορισμός της Μεσογείου και της Ευρώπης και προς αυτή τη κατεύθυνση οδεύουμε.

  Aphrodie Hills pool

  Τι χρειάζεται για να αναπτυχθούν μορφές αθλητικού τουρισμού, όπως ο τουρισμός γκολφ;

  Πολύ μεγάλη σημασία έχει η αρχιτεκτονική και η οριοθέτηση του γηπέδου γκολφ αλλά και ο σεβασμός προς το στο περιβάλλον. Τα γήπεδα πλέον κατασκευάζονται από έγκριτους επιστήμονες και με βάση κανονισμούς που προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον. Σωστή μελέτη, σωστή κατασκευή και σωστή συντήρηση από ειδικούς.

  Έχουμε βραβευθεί επανειλημμένα για την περιβαλλοντολογική μας δράση και αυτό αποτελεί κουλτούρα για την ομάδα του Resort. Tο γήπεδο γκολφ PGA National της Κύπρου, έλαβε την πιστοποίηση GEO Certified. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση αποτελεί διεθνές οικολογικό σήμα για τις εγκαταστάσεις γκολφ, αλλά και αξιόπιστο σύμβολο των κορυφαίων γηπέδων γκολφ παγκοσμίως. Στην Ευρώπη μόλις δύο γήπεδα γκολφ της PGA έχουν κατακτήσει την πιστοποίηση GEO Certified.  

  Έχει επίσης τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο Green Club Eco-Label of the Year (Οικολογικό σήμα πράσινου Ομίλου, για τα έτη 2017, 2018 και 2019) από την Κυπριακή Ένωση Προστασίας Περιβάλλοντος (CYMEPA). Αποτελεί, μάλιστα, τον πρώτο όμιλο γκολφ στην Κύπρο που έλαβε αυτή την αναγνώριση. 

  Tο γήπεδο γκολφ κέρδισε επίσης το βραβείο βιωσιμότητας IAGTO και το βραβείο κορυφαίας εμπειρίας IAGTO, σχεδόν 2 χρόνια μετά την απόκτηση του τίτλου European Golf Resort of the Year 2018. 

  Το γήπεδο γκολφ στο Aphrodite Hills Resort, το PGA National Cyprus, είναι ένα έργο που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ Cabell Robinson, ενώ θεωρείται ένα από τα πλέον σημαντικά και ολοκληρωμένα δείγματα της δουλειάς του. Η δε πρόσφατη επένδυση αναβάθμισης του γηπέδου, ανήλθε στα 2,5 εκατ. ευρώ για έναν πλήρη εκσυγχρονισμό και την ανακατασκευή των πρασίνων και των bunkers (αμμοπαγίδες). Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το μέγεθος της φροντίδας που χρειάζεται ένα γήπεδο γκολφ για να μπορεί να φιλοξενήσει Ευρωπαϊκά Τουρνουά με διάσημους παγκόσμιους γκόλφερς και χρηματικό έπαθλο 1.000.000 ευρώ το καθένα. 

  Όμως, η δημιουργία γηπέδων γκολφ  χωρίς καταλύματα δεν προσφέρει τίποτα στον αθλητικό τουρισμό μιας χώρας. Αυτό το μοντέλο τουρισμού χρειάζεται τη στήριξη ξενοδοχειακών μονάδων. Σε ετήσια βάση, υποδεχόμαστε ένα πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Τα περισσότερα παιχνίδια που παίζονται στο Aphrodite Hills Golf PGA National Cyprus  είναι με διεθνείς παίκτες, ωστόσο όλο και περισσότεροι Κύπριοι, ντόπιοι, μπαίνουν τώρα στο κομμάτι αυτό. Η δε Ακαδημία Golf λειτουργεί ως φυτώριο νέων ταλέντων στο γκολφ και στόχος μας είναι να φέρουμε τους νέους πιο κοντά στο παιχνίδι. Ενθαρρύνουμε τη δημιουργία μιας νέας γενιάς παικτών σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ