Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Σεπ-2020 11:56

  Μετάθεση προθεσμιών γενικών συνελεύσεων με παρέμβαση της ΠΟΦΕΕ

  Μετάθεση προθεσμιών γενικών συνελεύσεων με παρέμβαση της ΠΟΦΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συμπληρωματικά με τα αιτήματα φορέων του κλάδου, για την προώθηση της ρύθμισης να μετατεθεί η προθεσμία διεξαγωγής της ετήσιας γενικής συνέλευσης των ανωνύμων εταιρειών για την έγκριση των ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, ανταποκρίθηκε η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., στο αίτημα των Ενώσεών της, όταν διαπίστωσε, ότι στη διάταξη (προφανώς από παραδρομή) δεν περιλαμβάνονται οι εταιρείες Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε.

  Υπόψη ότι το ζήτημα αυτό βρέθηκε κάτω από την εκτίμηση των ίδιων αναγκών παράτασης, με εκείνες για το 2015, που ενεργήσαμε αντίστοιχα για την μετάθεση των προθεσμιών με τον Ν. 4331/2015, άρθρο 48 για τις Α.Ε, τις Ε.Π.Ε και τις Ι.Κ.Ε. (παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 και το μικρό χρονικό διάστημα από την λήξη τους, για την σύνταξη των χρηματοοικονομικών καταστάσεων από τους συναδέλφους).

  Θέσαμε το θέμα στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και γραπτά και προφορικά, ώστε να γίνει η σχετική νομοτεχνική βελτίωση στην κατατεθείσα διάταξη του νομοσχεδίου (άρθρο 43) για την μετάθεση της προθεσμίας στις 31 Οκτωβρίου 2020 των Γ.Σ. και στις Ε.Π.Ε. και στις Ι.Κ.Ε.

  Ο κ. Γεωργιάδης έκανε δεκτό το αίτημα της παραπάνω νομοτεχνικής βελτίωσης της σχετικής διάταξης.

  Χθες το βράδυ, ο Υπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο Τύπου του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, επιβεβαίωσε την κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας με την επιπλέον ενημέρωση ότι την Δευτέρα το βράδυ θα ψηφισθεί το Ν/Σ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ