Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Σεπ-2020 15:25

  Συμβιβασμό στην επένδυση της Akazoo πέτυχε το fund diorama/DECA

  Συμβιβασμό στην επένδυση της Akazoo πέτυχε το fund diorama/DECA
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:51

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό προχώρησε η DECA Investments με την InternetQ και την Akazoo, με την πρώτη να καταφέρνει να ανακτήσει σημαντικό ποσοστό από την αρχική της επένδυση στην εταιρεία streaming μουσικής που εξαπάτησε αγορές και επενδυτές δημοσιεύοντας ψευδή στοιχεία.

  Ειδικότερα, το fund Diorama, το οποίο διαχειρίζεται η DECA Investments, με τη βοήθεια των νομικών του συμβούλων Στάθη Ποταμίτη, Κωνσταντίνου Παπαδιαμάντη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου πέτυχε έναν συμβιβασμό στην υπόθεση Internetq / Akazoo ανακτώντας πάνω από 70% της αρχικής του επένδυσης, την πλειοψηφία του οποίου έχει ήδη εισπράξει.

  Την περίοδο που δημοσιεύθηκε η έκθεση του hedge fund QCM που αποκάλυψε την υπόθεση της Akazoo, η DECA Investments διατηρούσε ποσοστό 4% στην εταιρεία. Όπως είχε δηλώσει στο Capital.gr ο πρόεδρος της επενδυτικής επιτροπής του fund Diorama, κ. Νίκος Νανόπουλος, η DECA δεν είχε κανένα μέλος της στο διοικητικό συμβούλιο της Akazoo. 

  Η επένδυση του Diorama στην Akazoo ήταν αποτέλεσμα της αρχικής του επένδυσης στη μητρική εταιρεία InternetQ που πραγματοποιήθηκε το 2016. Τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς το Diorama fund ανακοίνωσε την τρίτη του επένδυση: μια στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία InternetQ έναντι 12 εκατ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

  Τον Σεπτέμβριο του 2019, με τη συμφωνία συγχώνευσης μέσω αντίστροφης εξαγοράς μεταξύ της Akazoo και της εταιρείας-κελύφους μετρητών Modern Media Acquisition και την εισαγωγή της στον NASDAQ, η DECA/Diorama μηδένισε τη συμμετοχή της στην InternetQ και έλαβε ποσοστό στην Akazoo.  Λογιστικά, η έξοδος του DECA/Diorama έγινε με σημαντικό premium σε σχέση με την αρχική της επένδυση. Το fund σχεδίαζε να αποεπενδύσει από την Akazoo εισπράττοντας σημαντικά κέρδη, ωστόσο, τον Απρίλιο του 2020 ξεκίνησε η κατάρρευση της Akazoo μετά τις αποκαλύψεις του QCM.

  Πλέον η Akazoo αντιμετωπίζει βροχή μηνύσεων και αγωγών στις ΗΠΑ από εξαπατημένους επενδυτές και οι δικαστικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους με τον συμβιβασμό που πέτυχε η DECA και το Diorama κατάφερε να αποφύγει χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες και να πετύχει μια σημαντική ανάκτηση των χρημάτων της.

  Σημειώνεται ότι η Akazoo εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Αντώνη Πουλόπουλο και Δημήτρη Αναστασόπουλο.

  kostaskets@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ