Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Σεπ-2020 07:37

  Ten Brinke: Η εκτόξευση των κερδών του 2019 και τα σχέδια για το 2020

  Οικόπεδο Ten Brinke Λ.Αθηνών-Πειραιώς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της Ten Brinke το 2019, που, όμως, δεν σχετίζεται αμιγώς με τον τομέα ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία με βασικό μέτοχο την ολλανδική Tulpenboom.

  Όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα της πέμπτης χρήσης, η Ten Brinke Hellas, το 2019, παρότι εμφάνισε μείωση κύκλου εργασιών σε 589 χιλ. ευρώ από 2,9 εκατ. ευρώ το 2018, αύξησε, τα κέρδη μετά φόρων, κατά περίπου 20 φορές, σε 641 χιλ. ευρώ από 34 χιλ. ευρώ. Τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων ανήλθαν σε 1,1 εκατ. ευρώ από 56,8 χιλ. ευρώ, με την καθαρή θέση να διαμορφώνεται σε 1,5 εκατ. ευρώ από -200 χιλ. ευρώ το 2018.

  Η άνοδος των μεγεθών προέρχεται από εισπράξεις από ενοίκια, αλλά κυρίως από την πώληση χρεογράφων της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει αγοράσει από επενδυτικό fund και διαθέτει χαρτοφυλάκιο δανείων, αξίας 15,9 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να πουλήσει το προσεχές διάστημα, ενισχύοντας περαιτέρω τα μεγέθη της.

  Η Ten Brinke Hellas διαθέτει συνολικές υποχρεώσεις 22,4 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι αυξημένες κατά περίπου 82%, συγκριτικά με το 2018. Από αυτές όμως, οι βραχυπρόθεσμες οφειλές διαμορφώνονται σε 1,2 εκατ. ευρώ.

  Σε σχέση με την πανδημική κρίση, η διοίκηση της εταιρείας, υπό τον πρόεδρο Albert Ten Brinke και τον διευθύνοντα σύμβουλο Φώτη Γιόφτσιο, σημειώνει ότι "προκαλεί ανησυχία όσον αφορά στην πορεία των εργασιών, με ενδεχόμενη επίδραση στις πωλήσεις να υπολογίζεται ότι θα επηρεάσει τα έσοδα και την κερδοφορία όλης της χρονιάς". Στόχος πάντως, της Ten Brinke για τη φετινή χρονιά είναι, όπως αναφέρεται, να υπάρξει περαιτέρω έλεγχος του κόστους και να αυξηθούν τα περιθώρια κερδοφορίας.

  Τα έργα

  Η Ten Brinke υλοποιεί σειρά έργων ανάπτυξης ακινήτων σε όλη την Ελλάδα. Ένα από τα πλέον πρόσφατα περιλαμβάνει την ανέγερση εμπορικού πάρκου στο οικόπεδο 15 στρεμμάτων στη συμβολή των Λεωφόρων Αθηνών-Πειραιώς και Κηφισού στο ύψος του Νέου Φαλήρου, όπου βρισκόταν, έως το 1997, η έδρα της Βιομηχανίας Συσκευασιών Α.Ε. (ΒΙΣ). Το κτηριακό έργο της Ten Brinke περιλαμβάνει την υλοποίηση εμπορικού πάρκου, με συνολική επιφάνεια περίπου 15 χιλ. τετραγωνικών μέτρων, δύο ορόφους, ένα υπόγειο, καταστήματα επιφάνειας 6.700 τ.μ. και 5.900 τ.μ. στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο αντίστοιχα και 400 θέσεις στάθμευσης.

  Αναπτύσσει ακόμη κτήριο γραφείων στην Λεωφ. Αλεξάνδρας με συνολικό εμβαδόν 9.424 τ.μ., κτήριο κατοικιών με εμβαδόν 716,2 τ.μ. στους Αμπελόκηπους και αντίστοιχα έργα σε Πειραιά και Σκιάθο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ