Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Αυγ-2020 15:01

  NCH Capital: Ξεκινήσαμε ήδη τον σχεδιασμό για την αναδάσωση του Ερημίτη

  NCH Capital: Ξεκινήσαμε ήδη τον σχεδιασμό για την αναδάσωση του Ερημίτη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον σχεδιασμό σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους για την αναδάσωση της περιοχής στην δύσβατη περιοχή του Ερημίτη της Κέρκυρας που επλήγη από πυρκαγιά η οποία έκαψε περίπου 130 στρέμματα πρασίνου, ώστε η έκταση που κάηκε να ξαναγίνει πράσινη, να ανακτήσει τον αρχικό της χαρακτήρα και φυσικό της πλούτο, ξεκίνησε η NCH Capital Inc.

  Η εταιρεία που υλοποιεί το Kassiopi Project στην περιοχή, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως παρακολούθησε "με μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση την ταυτόχρονη εκδήλωση και εξέλιξη πυρκαγιών, σε τουλάχιστον τρία διαφορετικά μέτωπα, στην δύσβατη περιοχή του Ερημίτη της Κέρκυρας, συμπεριλαμβανομένου και του σημείου όπου θα υλοποιηθεί το Kassiopi Project.

  Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, περίπου 130 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν. Τμήμα ενός τόσο πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου για την Κέρκυρα καταστράφηκε, αλλά όπως φαίνεται, η αποψίλωση, στην οποία είχαμε προβεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, περιόρισε τα μέτωπα των πυρκαγιών ώστε να μην λάβουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

  "Ως NCH Capital Inc. σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους, ήδη ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για την αναδάσωση της περιοχής, ώστε η έκταση που κάηκε να ξαναγίνει πράσινη, να ανακτήσει τον αρχικό της χαρακτήρα και φυσικό της πλούτο.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλους όσοι συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς και αναμένουμε το πόρισμα του Ανακριτικού Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την ελπίδα να βρεθούν άμεσα οι ένοχοι, που θέλησαν να καταστρέψουν την φυσική ομορφιά της περιοχής, η οποία είναι και το επίκεντρο του Kassiopi Project”, σημειώνει η εταιρεία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ