Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Αυγ-2020 10:12

  Blueground: Συνειδητή απόφαση οι ζημίες του 2019

  Blueground: Συνειδητή απόφαση οι ζημίες του 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνειδητή απόφαση αποτέλεσε για τον όμιλο Blueground η εμφάνιση ζημίων ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2019 της ελληνικής θυγατρικής Blueground ΙΚΕ. Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα του Capital.gr με τίτλο "Ζημίες €4,3 εκατ. εμφάνισε το 2019 η Blueground", η ελληνική θυγατρική του ομίλου αποφέρει μόνο το 15% των παγκόσμιων εσόδων της Blueground, που είναι μια διεθνής εταιρεία με παρουσία σε ΗΠΑ, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ελλάδα, ενώ πρόσφατα εισήλθε στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.

  "Οι ζημίες που εμφάνισε η Blueground ΙΚΕ το 2019  ήταν προγραμματισμένες και οφείλονται σε επενδύσεις στην ανάπτυξη της εταιρείας, την επέκταση της τεχνολογικής της υποδομής καθώς και σε σημαντική αύξηση ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο υποστηρίζει τις δραστηριότητες της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα εργάζονται πάνω από 150 άτομα, τα οποία αποτελούν το 50% των υπαλλήλων της παγκοσμίως. Εδώ, επίσης, βρίσκεται και το παγκόσμιο τεχνολογικό hub της Blueground δυναμικού 40 ατόμων. Προτεραιότητα της εταιρείας θα συνεχίσει να είναι η επένδυση στην ελληνική αγορά και η δημιουργία ενός οργανισμού που προσελκύει και αναπτύσσει ταλαντούχους επαγγελματίες από τη χώρα μας" αναφέρουν στελέχη της εταιρείας.

  Και προσθέτουν ότι "η παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊού το 2020, ιδιαίτερα στους κλάδους του real estate και του εταιρικού τουρισμού ανάγκασε την εταιρεία σε προσαρμογή των πλάνων περαιτέρω επέκτασής της. Παρ’όλα αυτά η Blueground παραμένει μία υγιής εταιρεία, ισχυρά κεφαλαιοποιημένη, η οποία συνεχίζει να χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης των επενδυτών της. Η εταιρεία σήμερα διαχειρίζεται πάνω από 3,500 ακίνητα παγκοσμίως, ενώ έχει λάβει συνολική χρηματοδότηση ύψους 78 εκατ. δολ. από διεθνείς επενδυτικές εταιρείες".

  Σχετικά με την απομάκρυνση 130 ατόμων λόγω της εκδήλωσης της πανδημικής κρίσης, η εταιρεία αναφέρει ότι εργάζονταν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.    

  Δημ. Δελεβέγκος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ