Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Αυγ-2020 20:06

  EATE: Δημοσιεύθηκαν οι προσκλήσεις για τα δύο νέα επενδυτικά προγράμματα

  EATE: Δημοσιεύθηκαν οι προσκλήσεις για τα δύο νέα επενδυτικά προγράμματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ) δημοσίευσε στον ιστότοπό της τις αναλυτικές προδιαγραφές για την υλοποίηση των νέων επενδυτικών έργων, με εθνική συμμετοχή 500 εκ. ευρώ.

  Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η ΕΑΤΕ έχει σχεδιάσει και ενεργοποιεί νέα προγράμματα επενδύσεων, μέσω των οποίων φιλοδοξεί: 

  - Να ενισχύσει το επιχειρηματικό περιβάλλον
  - Να συμβάλλει στη στροφή της χώρας μας προς την πράσινη οικονομία (ιδιαίτερα μέσω των GREEN GREEK Funds) και στην ουσία 
  - Να διαμορφώσει ένα ευρύτερο επενδυτικό πλαίσιο με συνέπεια, διαχρονικότητα και αξιοπιστία. 

  COINVESTMENT Fund: Ενεργοποίηση κεφαλαίων - Επενδυτική εμπιστοσύνη

  Το COINVESTMENT Fund καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας και των επιχειρήσεων σε όποιο στάδιο ανάπτυξης κι αν βρίσκονται, κι έχει ως σκοπό την κεφαλαιακή τους ενίσχυση για την αύξηση της εξωστρέφειας, της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγής, της εμπορικής δραστηριότητας, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας εν γένει.

  Τα χαρακτηριστικά των συνεπενδύσεων

  Οι συνεπενδύσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων θα γίνονται σε επίπεδο επιχειρήσεων με τους ίδιους όρους και ταυτόχρονα, με διεθνή και εγχώρια Private Equity/Venture Capital Funds. Δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον επενδυτικής εμπιστοσύνης, επιβεβαιώνοντας την δυναμική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς ενεργοποιούν εγχώρια επενδυτικά κεφάλαια, ενώ παράλληλα ενισχύουν την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό. 

  Η επένδυση στις επιχειρήσεις, με τη μορφή ιδίων κεφαλαίων ή οιονεί ιδίων κεφαλαίων (equity & quasi equity), δημιουργεί σε κάθε περίπτωση μόχλευση πρόσθετων ιδιωτικών κεφαλαίων, τόσο στο επίπεδο των ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών σχημάτων, όσο και στο επίπεδο των επιχειρήσεων.

   

  H ΕΑΤΕ (π. ΤΑΝΕΟ) προσκαλεί ενδιαφερόμενα ιδιωτικά επενδυτικά σχήματα, τα οποία αναζητούν συνεπενδυτές για την υλοποίηση επενδύσεων σε εν Ελλάδι μικρομεσαίες ή μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις, να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με ενδεχόμενη συμμετοχή της ΕΑΤΕ σε αυτές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ