Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 01-Αυγ-2020 08:24

  Folli Follie: Αντίστροφη μέτρηση γα την Πρόσκληση στους ομολογιούχους

  Folli Follie: Αντίστροφη μέτρηση γα την Πρόσκληση στους ομολογιούχους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Εβδομάδα εξελίξεων η ερχόμενη για τη Folli Follie καθώς αναμένεται η δημοσιοποίηση της πρόσκλησης συναίνεσης στο σχέδιο εξυγίανσης προς τους ομολογιούχους της εταιρείας.

  Πρόκειται για το consent solicitation που θα δημοσιοποιηθεί με μικρή χρονική καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό και θα αποτελέσει το πρώτη σημαντικό βήμα προς την εξυγίανση της εταιρείας μέσω υπαγωγής στα άρθρα 106β,δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

  Προϋπόθεση αποτελεί η συναίνεση των ομολογιούχων πιστωτών σε αυτό το, τελικό, σχέδιο εξυγίανσης. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι διαπραγματεύσεις των συμβούλων των δύο πλευρών ήταν διαρκείς για την οριστικοποίηση των όρων του σχεδίου. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως η προσπάθεια για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για αμφότερες πλευρές ήταν εργώδης, καθώς απαιτήθηκαν αμοιβαίες υποχωρήσεις, ενώ ιδιαίτερα απαιτητικές αποδείχθηκαν οι συζητήσεις για την εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης για την εταιρεία.

  Το σχέδιο

  Το σχέδιο προβλέπει την αύξηση της συμμετοχής των ομολογιούχων στην νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί (OpsCo) και τον δραστικό περιορισμό σε σχέση με το αρχικό σχέδιο του ποσοστού που κατέχει σήμερα ο βασικός μέτοχος Δ. Κουτσολιούτσος. Παράλληλα, προωθείται η εξασφάλιση κεφαλαίων ως interim financing, κεφάλαια που χρειάζεται η εταιρεία καθώς λόγω της πανδημικής κρίσης έχουν επηρεαστεί οι ταμειακές ροές της. Σημειώνεται πως έχουν ήδη εγκριθεί οι βασικοί όροι της εξυγίανσης από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων κατόχων Swissbonds και Eurobonds.

  Εφόσον τελικά η συμφωνία εγκριθεί από τις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων, θα υποβληθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών προς επικύρωση. Αναμένεται επίσης να ζητηθεί και η έγκριση από τη ΓΣ της εταιρείας. Ο CEO της Folli Follie, Γιώργος Σάμιος έχει χαρακτηρίσει μονόδρομο για πιστωτές και ομολογιούχους τη συμφωνία εξυγίανσης. Εφόσον η διαδικασία κινηθεί εντός χρονοδιαγράμματος, εκτιμάται ότι η υποβολή αιτήματος υπαγωγής στα άρθρα 106 β,δ θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Αυγούστου.

  Η ένταξη της Folli Follie στην διαδικασία εξυγίανσης θα καταστήσει δυνατή την αναδιάρθρωση του χρέους της, κάτι που θα επιτρέψει τη λειτουργική ανάκαμψη και την συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε υγιή πλέον βάση. Ήδη τον τελευταίο χρόνο η διοίκηση προχώρησε σε μείωση και εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων, γεγονός που έχει καταστήσει δυνατή την ομαλή λειτουργία της, παρά την απόλυτη έλλειψη εξωτερικής χρηματοδότησης. Η εταιρεία έχει καταφέρει να διατηρήσει το cashflow σταθερό, αγοράζει με προεξόφληση τα εμπορεύματά της, δεν έχει δανεισμό και λειτουργεί με ρυθμιζόμενες οφειλές (ΕΦΚΑ, ΦΠΑ κτλ) προς το δημόσιο.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:

  - Τον Σεπτέμβριο η απολογία των Κουτσολιούτσων- Στους 30 συνολικά οι κατηγορούμενοι

  - "Μαύρη τρύπα" οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις της Folli Follie για το 2018

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ