Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Ιουλ-2020 12:10

  "Άνοιγμα" στη Βαλκανική από την ελληνική Stegno

  "Άνοιγμα" στη Βαλκανική από την ελληνική Stegno
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  "Άνοιγμα” στη Βαλκανική πραγματοποιεί η ελληνική εταιρεία Stegno. Η ελληνική εταιρία καθαριστηρίων, που εγκαινίασε πριν από λίγο διάστημα το πρώτο κατάστημά της στη Σόφια, επεκτείνεται στη Βουλγαρία όπου προβλέπεται να ανοίξουν κι άλλα σημεία. Η Stegno, που ξεκίνησε το 2011,  στην Ελλάδα έχει ήδη δίκτυο 34 καταστήματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 25 έχουν αναπτυχθεί μέσω franchising. "Επενδύουμε στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός και τα πιστοποιημένα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούνται στα Stegno έχουν μεταφέρει ρούχα, που μέχρι τώρα απαιτούσαν στεγνό καθάρισμα, στην επεξεργασία νερού. Αυτό αποτελεί τη βασική καινοτομία της αλυσίδας, που ανταποκρίνεται πλήρως στις νέες ανάγκες της αγοράς" αναφέρει ο πρόεδρος του Stegno Θανάσης Τριανταφυλλίδης. Στα σχέδια της επιχείρησης περιλαμβάνεται και η ενίσχυση του δικτύου της στην Ελλάδα, με στόχο την κατάκτηση ακόμη μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς.

  Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση της Ελληνικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών περιποίησης στεγνού καθαρισμού και φροντίδας υφασμάτινων ειδών, η χρήση ενός κλειστού κυκλώματος νερού διασφαλίζει εξοικονόμηση του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου αλλά κι ενέργειας, κάτι που οδηγεί σε αποκλιμάκωση του κόστους λειτουργίας. "Χρησιμοποιούμε κλειστό κύκλωμα ανακύκλωσης νερού με εξοικονόμηση υδάτινων πόρων που αγγίζει το 90% αλλά και ενέργειας" τονίζεται σχετικά.

  Όπως αναφέρεται, η λειτουργία του μηχανήματος στεγνού καθαρίσματος χρησιμοποιεί νερό για ψύξη το οποίο υπό άλλες θα πήγαινε στην αποχέτευση. Δημιουργείται ένα ασφαλές σύστημα ανακύκλωσης, κι έτσι το νερό αυτό έχοντας υψηλή θερμοκρασία κατά την έξοδο του από την εγκατάσταση του στεγνού καθαρισμού, συλλέγεται σε δεξαμενές έως ότου  ξαναχρησιμοποιηθεί. Ταυτόχρονα, το νερό αυτό αξιοποιείται ως πηγή ζεστού νερού για τα πλυντήρια υγρού καθαρίσματος με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη κατανάλωση ενέργεια.

  Όμως όπως αναφέρει η διοίκηση της αλυσίδας η προσπάθεια για πράσινες πρακτικές επεκτείνεται και στη χρήση led και mini ταχυμπόιλερ, που διασφαλίζουν τη μεγαλύτερη αλλά και ταχύτερη παραγωγή ατμού χωρίς καυσαέρια και με μικρή κατανάλωση ρεύματος. Επιπλέον τα λύματα, που προκύπτουν κατά την επεξεργασία των ρούχων παραδίδονται προς επεξεργασία σε πιστοποιημένες  εταιρίες διαχείρισης λυμάτων, ενώ τα απορρυπαντικά είναι βιοδιασπώμενα.

  Επίσης η Stregno συνεργάζεται με το φορέα Fabric Republic σ στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που τρέχει.  Η συνεργασία αυτή έχει στόχο τη διαχείριση του πλεονάζοντος ιματισμού με σκοπό τη διακίνηση του ανάλογα με τις ανάγκες των συνανθρώπων μας αλλά και την αποφυγή άσκοπης καταστροφής που λόγω της φύσης των υφασμάτων μολύνουν το περιβάλλον.

  Το πρόγραμμα Fabric Republic βασίζεται στην οδηγία 2008/98/ΕΚ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 2008 για τα απόβλητα, βάσει της οποίας, για τη μετάβαση σε μια Ευρωπαϊκή Κοινωνία Ανακύκλωσης, θα πρέπει να τεθούν στόχοι για την επαναχρησιμοποίηση και  την ανακύκλωση των αποβλήτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ