Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιουλ-2020 15:29

  Διανομή μερίσματος ανακοίνωσε στη Γ.Σ η Ι. Κλουκίνας – Ι.Λάππας

  Διανομή μερίσματος ανακοίνωσε στη Γ.Σ η Ι. Κλουκίνας – Ι.Λάππας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη διανομή μερίσματος από μη διανεμημένα και φορολογημένα κέρδη προηγούμενων χρήσεων και συγκεκριμένα 0,03 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 6% με το κλείσιμο της 21 Ιουλίου ανακοίνωσε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των Μετόχων της η Ι.Κλουκινας – Ι.Λάππας.

  Οι λιανικές πωλήσεις της εταιρείας στην Ελλάδα κινήθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο δεδομένων των συνθηκών της αγοράς, παρά την πτώση της τάξης του 5,6% που προκάλεσε το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων την περίοδο του lockdown. Σημαντικό μέρος των πωλήσεων της διατηρήθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

  Ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρείας για το υπόλοιπο του 2020 και το 2021 είναι η εκμετάλλευση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας που διαθέτει (αποτίμησης περίπου 45 εκατ. ευρώ βάσει έκθεσης ορκωτών εκτιμητών) για τη δημιουργία επιπλέον εισοδήματος.

  Τέλος, ο βασικός στρατηγικός στόχος σε ό,τι αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελεί το 1ο σε πωλήσεις κατάστημα της. Πολύ σύντομα, τον Οκτώβριο του 2020 αναμένεται να λειτουργήσει και το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας στη Ρουμανία. 

  Σε ό,τι αφορά τα φυσικά καταστήματα η εταιρεία θα επικεντρωθεί στα περιφερειακά μεγάλα καταστήματα. Οι πωλήσεις των καταστημάτων στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους αναμένεται να ενισχυθούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την πώληση διευρυμένης συλλογής μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

  Σήμερα η Ι.Κλουκίνας – Ι.Λάππας αποτιμάται στα 20 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη μετοχή της εταιρείας να έχει επιδείξει ικανοποιητική συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τη γενικότερη πορεία της αγοράς διατηρώντας την επαφή με τα επίπεδα των 0,50 ευρώ.

  Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας: 

  Η εταιρία "Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-Ι.ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιεί την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 21ης Ιουλίου 2020 για διανομή μερίσματος στους Μετόχους από τα φορολογηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων ποσού 0,03 ευρώ (μεικτό ποσό) ανά μετοχή.

  Το μέρισμα των 0,03 ευρώ ανά μετοχή υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 24 παρ.1 του Ν.4646/2019 και το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε ποσό 0,0285 ευρώ.

  Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος ¶υλων Τίτλων της Εταιρείας την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 (ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων – record date).

  Από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 (ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος) οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος.

  Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 από την πληρώτρια Τράπεζα "ALPHA BANK", ως εξής:

  Στους Χειριστές των δικαιούχων Μετόχων (Θεματοφύλακες- Χρηματιστηριακές Εταιρίες) εφόσον έχουν δηλώσει στην ΕΛ.ΚΑ.Τ. ότι έχουν το δικαίωμα είσπραξης για λογαριασμό των πελατών τους.
  Στους ίδιους τους Μετόχους, οι οποίοι δεν επιθυμούν την είσπραξή των ποσών μέσω των χειριστών τους ως εξής:
  Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό εφόσον οι Μέτοχοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εισπράττουν τα διανεμόμενα ποσά σε λογαριασμό ο οποίος τηρείται στην ALPHA BANK

  Με την προσέλευσή τους στο Δίκτυο Καταστημάτων της Τραπέζης , με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας και την προσκόμιση της εκτύπωσης των στοιχείων Σ.Α.Τ. ή σε νόμιμα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα με την προσκόμιση θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου Μετόχου εξουσιοδοτήσεως. 

  Από την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιείται μόνο από τα γραφεία της Εταιρείας στη διεύθυνση Ομήρου 2 και Τεώ, Ταύρος 17778. Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός 5 ετών παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ