Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιουλ-2020 09:37

  Νέος γύρος χρηματοδότησης 10 εκατομμύρια δολάρια για την Plum με στόχο την Ευρώπη

  Νέος γύρος χρηματοδότησης 10 εκατομμύρια δολάρια για την Plum με στόχο την Ευρώπη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Plum, η fintech startup με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα ανακοίνωσε τον νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 10 εκατ. δολαρίων καθώς προετοιμάζεται για την επέκταση στην Ευρώπη.

  Η χρηματοδότηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την έξαρση της τρέχουσας παγκόσμιας επιδημίας, θα υποστηρίξει τα πλάνα της Plum για επέκταση σε νέες Ευρωπαϊκές χώρες και θα αναπτύξει περαιτέρω την εφαρμογή.

  Η Global Brain, με έδρα την Ιαπωνία, ηγείται του νέου γύρου χρηματοδότησης, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης να συμμετέχει επίσης, η οποία έχει συμμετάσχει και σε προηγούμενους γύρους για την Plum.

  Παράλληλα, η εταιρεία έλαβε περαιτέρω χρηματοδότηση από τους μακροπρόθεσμους επενδυτές της VentureFriends, την Venture Capital εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα. Τέλος, έλαβε 2,5 εκατομμύρια λίρες ως μέρος του προγράμματος Future Fund της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συνολική επένδυση για την Plum μέχρι σήμερα ανέρχεται στα 19,3 εκατομμύρια δολάρια.

  Η Plum ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για την αυτοματοποίηση βασικών τμημάτων των οικονομικών όπως η εξοικονόμηση, η εναλλαγή λογαριασμών και οι επενδύσεις. Αυτή η επιστημονική προσέγγιση στη διαχείριση χρημάτων αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχής κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

  Ενώ οι παραδοσιακοί κανόνες για αποταμίευση χωρίς τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, όπως οι στρογγυλεμένες αυξήσεις, έχουν δει σημαντική μείωση, ο αυτοματισμός που προσφέρει η Plum έχει οδηγήσει σε μια τεράστια αύξηση της εξοικονόμησης κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού, καθώς, όταν οι άνθρωποι έμειναν σπίτι και ξόδεψαν λιγότερα, η Plum διέθεσε διαισθητικά περισσότερα χρήματα για αυτούς.

  Τον Ιούνιο, η εταιρεία σημείωσε αύξηση 5 φορές στις αποταμιεύσεις των χρηστών συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2020 και αύξηση 163% στην εναλλαγή λογαριασμών (π.χ ηλεκτρικής ενέργειας) μέσω της εφαρμογής Plum, δημιουργώντας έτσι επιπλέον χρήματα για τους χρήστες της.

  "Η Plum γίνεται η μοναδική εφαρμογή για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες", σχολιάζει ο Βίκτωρ Τροκούδης, CEO και συνιδρυτής της Plum. "Αυτή η χρηματοδότηση αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αποστολή μας, ιδιαίτερα σε μια στιγμή που η αποταμίευση χρημάτων και η βελτιστοποίηση των δαπανών είναι ζωτικής σημασίας. Έχοντας εξασφαλίσει αυτήν την επένδυση, η καινοτομία μέσω της εμπειρίας των χρηστών και της ανάπτυξης προϊόντων είναι πρωταρχικής σημασίας για το brand μας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ