Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Ιουλ-2020 11:57

  Μιχάλης Σάλλας: O δρόμος προς την ανάκαμψη

  Μιχάλης Σάλλας: O δρόμος προς την ανάκαμψη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Ελληνική Οικονομία  αυτή τη φορά δεν αντιμετωπίζει  την κρίση μόνη της αλλά  μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη. Μέσα από τους πόρους που της δίδονται,  η χώρα μπορεί να υλοποιήσει σοβαρά έργα και να αλλάξει.

  Αυτά δήλωσε ο κ. Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος της Lyktos Group σε συνέντευξή του χθες στο Action 24 και στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά Evening Report.

  Διέβλεψε ορατή ανάκαμψη από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 η οποία εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει από τις αρχές του νέου έτους.

  O ίδιος μίλησε για περιθώρια ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, για ωρίμανση σχεδίων και εκπόνηση νέων στο χώρο της ενέργειας, για μεγάλες δυνατότητες στο χώρο της τυποποίησης και των εξαγωγών.

  Μιλώντας για τις ενέργειες της Ε.Ε. σημείωσε πως αυτές υπήρξαν άμεσες φέρνοντας σαν παράδειγμα το τραπεζικό σύστημα στο οποίο επιβλήθηκε μια πρωτοφανής χαλάρωση με στόχο να χρηματοδοτηθούν κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εθνικό επίπεδο.

  Χωρίς τη μικρομεσαία επιχείρηση να λειτουργεί  σε όλα τα επίπεδα του παραγωγικού ιστού παύει να υπάρχει μεσαία τάξη επισημαίνει ο κ. Σάλλας στοιχείο που πανευρωπαϊκά πλέον έχει εμπεδωθεί.

  Απέκλεισε την οποιαδήποτε πιθανότητα επιβολής ενός νέου μνημονίου στη χώρα μας  και σημείωσε πως ακόμη και εάν υπάρξει κενό στον εθνικό προϋπολογισμό αυτό θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί.

  Δήλωσε αισιόδοξος για τις εξελίξεις σε σχέση με το Ταμείο Στήριξης της Ε.Ε.

  Πρότεινε την επαναφορά της δοκιμασμένης πολιτικής Visa για την τόνωση της αγοράς ακινήτων και του Sales and LeaseBack, πρόταση η οποία βρίσκεται και πάλι σε στο τραπέζι των συζητήσεων και αφορά την πρώτη κατοικία, ως ενέχυρο προβληματικών δανείων. 

  Οι τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης με την πίεση που υφίστανται έχουν συγκεντρώσει τις δυνάμεις τους στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Τώρα χρειάζονται εξωστρέφεια τόνισε ο κ. Σάλλας. Με τον τρόπο αυτόν κατέληξε, θα βοηθήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις , έως ότου ανακάμψουν, ενώ η αύξηση των χρηματοδοτήσεων θα βοηθήσει την εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών.

  Μιλώντας για τα Ελληνοτουρκικά σημείωσε πως το ελληνικό συναίσθημα έχει προκληθεί από όσα συμβαίνουν στην Αγία Σοφία και αυτό απομακρύνει Ελλάδα Τουρκία από τις καλές σχέσεις ενώ θα μπορούσαν οι δύο λαοί να συνεργάζονται για την ανάπτυξη της περιοχής, σημείωσε δε πως χρέος μας αποτελεί να πείσουμε τους πάντες για την αποφασιστικότητά μας.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ