Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 11-Ιουλ-2020 10:22

  Τι αλλάζει στη δήλωση αποθεμάτων

  Τι αλλάζει στη δήλωση αποθεμάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Παρατείνεται, για ένα ακόμη δίμηνο, η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων ειδών ατομικής προστασίας. Με βάση σχετική κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Υγείας, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, προβλέπεται ότι η υποχρέωση παρατείνεται έως και την 12η Σεπτεμβρίου του 2020. Με την προηγούμενη απόφαση η περίοδος δήλωσης των αποθεμάτων έληγε στις 12 Ιουλίου.

  Η δήλωση αποθεμάτων αφορά σε είδη ατομικής προστασίας από τη μετάδοση ασθενειών, τα οποία περιορίζονται αποκλειστικά στα εξής:

  α. "Χειρουργικές μάσκες": στα πλαίσια της παρούσας νοούνται οι χειρουργικές και λοιπές μάσκες μιας χρήσης ή πολλαπλών χρήσεων που προορίζονται για ιατρική ή ιδιωτική χρήση με σκοπό την προστασία από τη μετάδοση ασθενειών.

  β. "Απολυμαντικά διαλύματα": νοούνται τα βιοκτόνα προϊόντα Τύπου 1 για την ανθρώπινη υγιεινή είτε σε μορφή υγρή ή γέλης είτε εμποτισμένα μαντηλάκια, που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση των χεριών.

  γ. "Αιθυλική αλκοόλη" νοείται:

  i. η μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη που προορίζεται ως πρώτη ύλη στην παραγωγή απολυμαντικών προϊόντων και

  ii. η καθαρή, μη μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη (καθαρό οινόπνευμα) με αλκοολικό τίτλο 95% που διατίθεται εμφιαλωμένη στη λιανική πώληση.

  δ. Τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού COVID-19. 

  Οι υπόχρεοι υποβάλλουν την ποσότητα των αποθεμάτων ανά είδος, αλλά και τα εξής στοιχεία:

  α. η κατηγορία στην οποία ανήκει η επιχείρηση, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2: χονδρική πώληση, παραγωγή, υπεραγορές τροφίμων (super market), λιανική πώληση (λοιπές επιχειρήσεις), φαρμακεία,

  β. τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης (επωνυμία, διακριτικός τίτλος, έδρα, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στοιχεία επικοινωνίας του νόμιμου εκπροσώπου),

  γ. τη διεύθυνση όλων των χώρων αποθήκευσης των προϊόντων,

  δ. την προέλευση των προϊόντων [ελληνική - ΕΕ - τρίτη χώρα και ονομασία της τρίτης χώρας].

  Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων του ενός σημείων αποθήκευσης των αποθεμάτων, η δήλωση γίνεται συγκεντρωτικά σε επίπεδο επιχείρησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ