Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιουλ-2020 08:11

  Πρώτη θέση στις αναδοχές εταιρικών ομολόγων για την Τρ. Πειραιώς

  Πρώτη θέση στις αναδοχές εταιρικών ομολόγων για την Τρ. Πειραιώς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα
   
   
  Την πρώτη θέση μεταξύ των αναδόχων τα τρία τελευταία χρόνια σε όρους συνολικής ζήτησης, κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς, συντονίζοντας τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων και διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη αγορά. 

  Στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας έχουν πραγματοποιηθεί 7 Δημόσιες Προσφορές Ομολόγων στο Χρηματιστήριο, συνολικού ύψους αντληθέντων κεφαλαίων 1,26 δισ. ευρώ.

  H έκδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επανεκκινεί την αγορά εταιρικών ομολόγων του ΧΑ, εν μέσω της πανδημικής κρίσης του Covid-19. Στη συγκεκριμένη έκδοση και δημόσια προσφορά στο Χ.Α. του εταιρικού ομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τον καθοριστικό της ρόλο στην αγορά των εταιρικών ομολόγων, κατακτώντας ξανά το υψηλότερο μερίδιο ζήτησης.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι η ζήτηση που συγκεντρώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς  αρκούσε από μόνη της για την κάλυψη του μισού, σχεδόν, ύψους ολόκληρης της έκδοσης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

  Όπως αναφέρουν στο Capital.gr, πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, οι στόχοι της Τράπεζας επιτεύχθηκαν στο 100% και συγκέντρωσε ζήτηση άνω των 210 εκατ. ευρώ, μακράν πρώτη σε σχέση με τον ανταγωνισμό και υπερκαλύπτοντας το ποσό που της αναλογούσε στην αναδοχή κατά 1,48 φορές.

  Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η επιτυχία του εγχειρήματος είναι πιο σημαντική δεδομένων δύο στοιχείων: α) η  έκδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ήταν μακράν η μεγαλύτερη, ιστορικά, σε μέγεθος στο Χ.Α., και β) ήταν η πρώτη που διεξήχθη μετά την εκδήλωση της πανδημικής κρίσης. 

  "Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα Πειραιώς διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή επιστροφή στην κανονικότητα των ομολογιακών εκδόσεων στο Χ.Α. και συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις και μέσω αυτής της οδού, ως προς την ανεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων για την ελληνική Οικονομία.  Η επίδοση της Τράπεζας έρχεται σε συνέχεια όλων των προηγούμενων επιτυχημένων ομολογιακών εκδόσεων, εδραιώνοντας την παρουσία της ως κυρίαρχη τράπεζα σε αυτή την αγορά", αναφέρουν οι πηγές της Τράπεζας Πειραιώς.

  Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση του επταετούς ομολόγου 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ολοκληρώθηκε και τιμολογήθηκε (επιτόκιο 2,75%) την Τετάρτη 1η Ιουλίου. Στη συναλλαγή η Τράπεζα Πειραιώς ήταν Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος. Η συνολική ζήτηση που συγκέντρωσε το ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανήλθε σε 687,74 εκατ. ευρώ, με υπερκάλυψη του αιτούμενου ποσού κεφαλαίων κατά 1,4 φορές.

  Σημειώνεται ότι σήμερα αρχίζει η διαπραγμάτευση των 500.000 νέων ομολογιών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των ομολογιών της εταιρίας είναι 1.000 ευρώ ανά ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της και ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους της Δημόσιας Προσφοράς βάσει της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών.

  Όπως ανακοίνωσε το Δ.Σ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς ανέρχονται σε 500 εκατ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες έκδοσης εκτιμώνται σε 10.602.400 ευρώ και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ