Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουλ-2020 12:45

  Η Mediterra εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

  Η Mediterra εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Σε αναστολή των συμβάσεων εργασίας για το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της μέχρι την 31η Μαΐου του 2020 προχώρησε η Mediterra, η οποία από την 15η Ιουνίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ. Ακόμη, με στόχο την εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας για την χρηματοδότηση τόσο της απρόσκοπτης λειτουργίας της όσο και την υποστήριξη του εγκεκριμένου προγράμματος επενδύσεών της, έχει αιτηθεί δάνειο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

  Παράλληλα με σκοπό τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας και τη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας αναλήφθηκαν οι εξής πρωτοβουλίες: Ενδυνάμωση της λειτουργίας eshop mastihashop, δημιουργία του site www.pantopoleio.eu για την υποστήριξη τηλεφωνικών πωλήσεων, οργάνωση δραστηριότητας tele sales και αύξηση της επικοινωνίας στα social media. Επίσης αποφασίστηκε η έναρξη διανομής του ήρεμου Νερού ΕΛΜΑ και η τοποθέτηση της σειράς Art of Nature στην Ελληνική αγορά στο δεύτερο εξάμηνο 2020 αντί του πρώτου εξαμήνου 2021.

  Δεδομένης της επιβράδυνσης της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας των επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού αλλά και της επιδείνωσης των σχέσεων με την Τουρκία, εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι τα αποτελέσματα του 2020 θα κινηθούν σημαντικά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του 2019. Με σκοπό την άμεση προσαρμογή της εταιρείας στα νέα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα, η διοίκηση της αποφάσισε τον περιορισμό των επενδύσεων, των λειτουργικών δαπανών, των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης και την προσαρμογή των αναγκών σε πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας.

  Πέρυσι ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 10.679.848 ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 17% σε σχέση με το 2018. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων ανήλθαν σε 506.292 ευρώ έναντι 492.074 ευρώ, τα κέρδη προ φόρων σε 294.539 ευρώ από 285.363 ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 230.421 ευρώ έναντι 205.356 ευρώ που ήταν στη χρήση του 2018.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ