Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Ιουλ-2020 19:48

  Εν μέρει συμφωνία για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

  Εν μέρει συμφωνία για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Ως ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, την εν μέρει συμφωνία που επετεύχθη κατά τη σημερινή συνάντηση των υφιστάμενων μετόχων της εταιρείας και της διοίκησης της ΟΝΕΧ που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, παρουσία του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Νίκου Παπαθανάση.

  Ο βασικός μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ναυπηγεία Ελευσίνας ΑΕ υπέγραψε συμφωνητικό για τη μεταβίβαση των μετοχών που ίδιος κατέχει, περίπου 20%, στην ONEX, έναντι συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ με την αίρεση του να προχωρήσει η συμφωνία εξυγίανσης. Το ίδιο έπραξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και η οικογένεια Στεφάνου. Ωστόσο δεν εξασφαλίστηκε το αναγκαίο ποσοστό του 51% που απαιτείται για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία από τον υποψήφιο επενδυτή.  

  Το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια να πειστούν και οι υπόλοιποι μέτοχοι, που δεν συμμετείχαν στη συνάντηση, μεταξύ των οποίων φέρεται να βρίσκεται ο Γιάννης Ταβουλάρης, γιος του Νίκου Ταβουλάρη, που πληροφορίες τον θέλουν να ελέγχει την εταιρεία AXIS, η οποία κατέχει ποσοστό περίπου 24% στα Ναυπηγεία.

  Όπως όλα δείχνουν η υπόθεση εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας έχει δρόμο ακόμη μπροστά της να διανύσει. Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν τις συζητήσεις, η επέκταση της σύμβασης με το Πολεμικό Ναυτικό, που έληξε στα τέλη Μαρτίου, παραμένει σε εκκρεμότητα.  

  Η  ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία "Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ." κ. Νίκο Ταβουλάρη και λοιπών μετόχων της εταιρείας και του Προέδρου του ομίλου Onex,  κ. Παναγιώτη Ξενοκώστα, με σκοπό την εξεύρεση λύσης για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

  Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα γίνει με την υπαγωγή τους στη διαδικασία του άρθρου 106βδ του Πτωχευτικού Κώδικα.

  Προς υλοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας, οι  μέτοχοι κ.κ. Ταβουλάρης και Στεφάνου συμφώνησαν όπως μεταβιβάσουν το σύνολο των μετοχών που κατέχουν στην εταιρεία  "Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ" σε εταιρεία του ομίλου Onex, έναντι συμβολικού τιμήματος ενός ευρώ και υπό την διαλυτική αίρεση της κατάθεσης και επικύρωσης της συμφωνίας από το αρμόδιο Δικαστήριο.

  Όλα τα μέρη συμφώνησαν επίσης ότι θα κληθούν άμεσα και οι λοιποί μέτοχοι για να ενημερωθούν για την παρούσα συμφωνία και να προσχωρήσουν σε αυτή ώστε να μεταβιβαστεί κατά τα ανωτέρω ποσοστό τουλάχιστον 51%  των μετοχών της εταιρείας "Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ",  γεγονός που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της συμφωνίας εξυγίανσης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ