Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Ιουλ-2020 10:00

  Ανώτατη διάκριση για τη Pfizer Hellas για το εργασιακό της περιβάλλον

  Ανώτατη διάκριση για τη Pfizer Hellas για το εργασιακό της περιβάλλον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Pfizer Hellas βραβεύθηκε φέτος για τρίτη φορά στο πλαίσιο του CR Index, αποσπώντας μάλιστα την ανώτατη διάκριση με το Platinum Award και τιμητικό έπαινο για το εργασιακό της περιβάλλον. Ο πρόεδρος και διευθ. σύμβουλος της Pfizer Hellas, Ζαχαρίας Ραγκούσης μιλά για τη σημαντική αυτή διάκριση.

  - Η Pfizer Hellas βραβεύθηκε φέτος για τρίτη φορά στο πλαίσιο του CR Index, αποσπώντας μάλιστα τη σημαντική διάκριση Platinum Award και τιμητικό έπαινο για το εργασιακό της περιβάλλον. Ποια ήταν τα στοιχεία που σας οδήγησαν φέτος στην κορυφή της αξιολόγησης; 

  Η συμμετοχή σε ένα θεσμό με την αναγνώριση και το κύρος του CRI αποτέλεσε από την αρχή για εμάς μια σημαντική πρόκληση, αλλά και πηγή πολύτιμης εμπειρίας και γνώσης, με σκοπό τη βελτίωση των επιδόσεών μας. Αυτό το σκοπό θα έλεγα ότι τον πετύχαμε: από το Ασημένιο Βραβείο, που μας απονεμήθηκε στην πρώτη μας συμμετοχή το 2016, φθάσαμε στο Χρυσό το 2018 και στο Πλατινένιο φέτος. 

  Η πορεία αυτή αποτυπώνει τη σταθερή δέσμευση της Pfizer Hellas στην Εταιρική Υπευθυνότητα και – κυρίως – τη διαρκή ωρίμανση της προσέγγισής μας. Μιας προσέγγισης που είναι πλέον πιο συστηματική, απόλυτα εναρμονισμένη με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα και ενσωματωμένη στρατηγικά στις επιχειρηματικές μας αποφάσεις. 

  Πλέον τα θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας παρακολουθούνται στο επίπεδο της ηγετικής ομάδας της Pfizer Hellas, ενώ η στρατηγική μας σε κάθε επιμέρους πυλώνα στηρίζεται στη συστηματική ανάλυση των σχετικών κινδύνων και ευκαιριών. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ενισχύσει και την επένδυσή μας στην αμφίδρομη επικοινωνία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως οι εργαζόμενοι, οι Σύλλογοι Ασθενών, οι επαγγελματίες υγείας, οι κανονιστικές αρχές και οι φορείς που εμπλέκονται στο σύστημα υγείας, κ.ά.

  Επίσης, βελτιώσαμε σημαντικά το σύστημα αξιολόγησης των δράσεων που υλοποιούμε, με την εφαρμογή KPIs όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ σημαντική πρόοδο έχουμε σημειώσει και σε θέματα reporting, πετυχαίνοντας πλήρη εναρμόνιση με τα διεθνή αναγνωρισμένα πρότυπα. Τη χρονιά που πέρασε δημοσιεύσαμε τη δεύτερη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Pfizer Hellas, με βάση τις προδιαγραφές του Global Reporting Initiative. 

  Η κατάκτηση του Platinum Award επιβεβαιώνει ότι οι προσπάθειές μας βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. Μας δίνει το κίνητρο και την έμπνευση να συνεχίσουμε, με στόχο να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι.  

  - Πώς εντάσσεται η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην κουλτούρα της εταιρείας σας;

  Στην Pfizer Hellas αντιλαμβανόμαστε την Εταιρική Υπευθυνότητα ως κομμάτι της εταιρικής ταυτότητας, της αποστολής μας και της κουλτούρας μας. Είναι μια έννοια που συνδέεται άρρηκτα με τον εταιρικό μας σκοπό:  "Καινοτομούμε, για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών". Για εμάς ο σκοπός αυτός σημαίνει να προσπαθούμε καθημερινά να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και στις προσδοκίες της κοινωνίας. Να ακούμε προσεκτικά, να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα, να νοιαζόμαστε για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, να συμμετέχουμε,  να στηρίζουμε όσους χρειάζονται περισσότερο τη βοήθειά μας. 

  Η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας είναι η πυξίδα μας για να κάνουμε πράξη αυτές τις δεσμεύσεις, οργανωμένα και συστηματικά, εφαρμόζοντας σύγχρονα πρότυπα και καλές πρακτικές και υλοποιώντας δράσεις που δημιουργούν αξία για όλους.

  - Φέτος η Pfizer Hellas συμπληρώνει 60 χρόνια στην Ελλάδα. Τι σημαίνει για εσάς αυτή η επέτειος;

  Η επέτειος αυτή είναι προφανώς σημαντική για εμάς, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία. Η Pfizer Hellas έχει συνδέσει την πορεία της στην Ελλάδα με σημαντικά επιτεύγματα, που βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών, αλλά και με ουσιαστική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία, στην εθνική οικονομία, στην κοινή προσπάθεια για πρόοδο και ευημερία. Είμαστε εδώ, στα καλά και στα δύσκολα, στηρίζοντας πολλαπλά τη χώρα και τους συμπολίτες μας. Το ίδιο κάνουμε και τώρα, απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κρίση, όπως η πανδημία του COVID-19. Για μια ακόμη φορά, η Pfizer Hellas λειτούργησε με αίσθημα κοινωνικής και εθνικής ευθύνης, λαμβάνοντας έγκαιρα μέτρα για την προστασία των ανθρώπων της και στηρίζοντας έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. 

  - Ο CR Index αξιολογεί τις επιδόσεις τη συνολική στρατηγική των εταιρειών σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία, τους εργαζόμενους και την αγορά. Ποιες είναι οι κυριότερες δράσεις της Pfizer Hellas σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς;  

  Στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, αναλάβαμε το 2019 σημαντικές πρωτοβουλίες όπως η υιοθέτηση της Χάρτας Διαφορετικότητας και η καθιέρωση της Ημέρας Καριέρας για άτομα με ειδικές ικανότητες. Παράλληλα, συνεχίζουμε την επένδυσή μας στην εκπαίδευση με περισσότερες από 1.000 ώρες σχετικών προγραμμάτων την περασμένη χρονιά, αλλά και επιτυχημένες πρακτικές που ήδη εφαρμόζουμε, όπως η ευέλικτη εργασία στο σπίτι. Σημαντικός είναι για εμάς και ο τομέας του εταιρικού εθελοντισμού, όπου καθιερώσαμε εσωτερικά το θεσμό των 30 Ημερών Εθελοντισμού και συμμετείχαμε σε ποικίλες εθελοντικές δράσεις. 

  Όσον αφορά τη συμβολή μας στην κοινωνία, έχουμε αναδείξει σε προτεραιότητα τα τελευταία χρόνια την ενίσχυση της πρόληψης και της φροντίδας υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και στους κατοίκους ακριτικών περιοχών. Μεταξύ των κυριότερων δράσεων είναι η δωρεά εμβολίων, μέσω της συνεργασίας μας με φορείς όπως η Ομάδα Αιγαίου, Υγεία για Όλους και ΚΕΣΟ. Παράλληλα, διοργανώνουμε σε τακτική βάση δράσεις συλλογής και δωρεάς διαφόρων ειδών.  

  Στο περιβάλλον, το 2019 σημειώσαμε σημαντική πρόοδο σε θέματα υπεύθυνης κατανάλωσης ενέργειας και νερού, μειώσαμε το ανθρακικό μας αποτύπωμα κατά 5% και συνεχίσαμε μια σειρά από δράσεις, όπως η ανακύκλωση υλικών. 

  Στο πεδίο των δραστηριοτήτων μας, αποτελεί για εμάς σημείο αναφοράς η υποστήριξη των ασθενών, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής τους. Μια σημαντική δράση στο πλαίσιο αυτό ήταν η υποστήριξη της εφαρμογής Take Care, η οποία βοηθά τους ασθενείς στη σωστή λήψη της θεραπείας τους, ενώ συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με Συλλόγους Ασθενών σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην καταπολέμηση του brain drain, με δράσεις όπως η παροχή υποτροφιών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών για την υποστήριξη των νέων επιστημόνων και ερευνητών της χώρας. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ