Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουν-2020 19:15

  Οι φιναλίστ του 7ου Envolve Award Greece

  Οι φιναλίστ του 7ου Envolve Award Greece
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις δέκα επικρατέστερες επιχειρηματικές προτάσεις του 7ου Envolve Award Greece ανακοίνωσε το Envolve Entrepreneurship. 

  Οι νικητές που θα προκύψουν, θα λάβουν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης. Επίσης, οι φιναλίστ διαγωνίζονται για επιπλέον χρηματικά έπαθλα, μέσω ψηφοφορίας του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Οι ομάδες που επιλέχθηκαν να προχωρήσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού, δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, όπως Αγρο-τεχνολογία, Ψηφιακές Υπηρεσίες, Μόδα, Οικονομία Διαμοιρασμού (Sharing Economy), Τεχνολογίες Υγείας, Φαρμακευτικά Προϊόντα, Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, Φιλοξενία και Τουρισμό. Οι δέκα φιναλίστ επιλέχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων ποιοτικών αιτήσεων που αξιολόγησε η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. Οι τρεις κλάδοι που προσέλκυσαν το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών είναι οι Ψηφιακές Υπηρεσίες, ο Τουρισμός και τα Τρόφιμα και Ποτά. Επίσης, αυξημένη συμμετοχή υπήρχε στους τομείς της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε αιτήσεις από όλη την Ελλάδα, με δυναμική παρουσία από εταιρείες με έδρα την Αττική, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο.

  Συμπληρωματικά με το Envolve Award Greece, οι 10 φιναλίστ διαγωνίζονται και για το βραβείο #GetEnvolved Award. Το κοινό ψηφίζει τις αγαπημένες του ομάδες βάσει των βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στους λογαριασμούς Facebook και Instagram του Envolve στην Ελλάδα (www.facebook.com/envolveGRκαι www.instagram.com/envolveGR). 

  Οι τρεις νικητές του #GetEnvolved Award θα λάβουν€3.000, €2.000 και €1.000 αντίστοιχα, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων του κύριου διαγωνισμού, Envolve Award Greece.

  Οι νικητές του 7ου Envolve AwardGreece και του βραβείου #GetEnvolved Award θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2020.

  Ο  Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, δήλωσε: "Η φετινή ανακοίνωση των φιναλίστ λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια μίας πρωτοφανούς πανδημίας. Ωστόσο, η δέσμευσή μας για στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα παραμένει αμείωτη. Οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, όχι μόνο επέδειξαν ανθεκτικότητα μέσα στην κρίση, αλλά είδαν τη συγκυρία αυτή ως ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη.Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας των νικητών και φιναλίστ του Envolve, συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά, υποστηρίζοντας τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο φετινός διαγωνισμός, αναδεικνύει το γεγονός ότι στη χώρα μας υπάρχει πλούσιο ταλέντο και αριστεία. Η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει δυναμικές προοπτικές ανάπτυξης, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους, παρά τους απαιτητικούς αυτούς καιρούς".

  Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ομάδα του Envolveακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, εφαρμόζοντας το μοντέλο της τηλεργασίας ενώ ανέβαλε όλες τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει. Η ομάδα επικεντρώθηκε στην περαιτέρω διεύρυνση της υποστήριξης που παρέχει στη startup κοινότητα, δημιουργώντας ένα Κιτ Επιβίωσης(https://envolveglobal.org/el/resources/survival-kit/), για όσους αντιμετωπίζουν επιχειρηματικές προκλήσεις. Το Κιτ Επιβίωσης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πόρους και πληροφορίες για τον μετριασμό των κινδύνων, την αύξηση της παραγωγικότητας, τη δικτύωση και την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Επίσης, το Envolve στην Ελλάδα παρουσίασε νέα δωρεάν επιχειρηματικά εργαλεία, ενώ υποστήριξε και διοργάνωσε ζωντανά webinars με συμβουλές για την επιβίωση των start-ups, αλλά και για την παρουσίαση ενός εγχειρήματος (pitching) εξ αποστάσεως.

  Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, δήλωσε: "Με αφορμή την άνευ προηγουμένου κρίση δημόσιας υγείας που αντιμετωπίσαμε τους προηγούμενους μήνες, συνεχίζουμε να παρέχουμε εργαλεία και πόρους σε επιχειρηματίες, επιθυμώντας να υποστηρίξουμε την προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες που επικρατούν.Είμαστε υπερήφανοι που οι νικητές και φιναλίστ του Envolve προσφέρουν τη βοήθειά τους σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Παράλληλα, βρισκόμαστεσε συνεχή επικοινωνία με τα βασικά μέλη της ελληνικής και ευρωπαϊκής start-upκοινότητας, προκειμένου να προσφέρουμε απτή υποστήριξη σε νέες και αρχικούσταδίου επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Το ελληνικό start-upοικοσύστημα είναι ισχυρό, επιδεικνύοντας ενότητα και δράση".

  Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει εκπαίδευση για νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αξιοποιώντας παράλληλα συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και εταιρείες, που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα επιχειρηματικών πόρων.

  Το πρόγραμμα βράβευσης Envolve AwardGreece, που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Libra, διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από δεκάδες οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ.Από το 2012, το Envolve έχει αναδείξει 27 νικητές, που δραστηριοποιούνται σε 17 τομείς της οικονομίας. Οι νικητές αυτοί έχουν συνεισφέρει στην Ελληνική οικονομία με τη δημιουργία περισσότερων από 1.800 νέων θέσεων εργασίας, ενώ η συνολική τους αποτίμηση ξεπερνά σε αξία τα €300.000.000.Υποστηρικτές του βραβείου στην Ελλάδα είναι οργανισμοί όπως ηAmazon, η Antidote, η Atraktos, το Epixeiro.gr, το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ., η IntracomTelecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης& Συνεργάτες, η Jalouise PTY LTD, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η Moore, η PeopleforBusiness, η Prisma Consulting, ηReedSmith, η  SAP Hellas, η V+O Communication και η WhiteRoom.

  Οι Φιναλίστ του 7ου Envolve AwardGreece είναι:

  1.    Collaborate Healthcare: Το Collaborate Health Cloud αποτελεί μια σύγχρονη εφαρμογή διαχείρισης ιατρικών φακέλων, συνεργατικής διάγνωσης και επικοινωνίας ιατρού-ασθενή. Βασιζόμενo σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (AI), τo Collaborate βοηθά τους ιατρούς να περιορίσουν τα λάθη τους, αλλά και να βελτιώνουν σημαντικά τη συμμόρφωση των ασθενών, ενεργοποιώντας εργαλεία συλλογικής διάγνωσης, ανίχνευσης σφαλμάτων και παρακολούθησης ασθενών.
  Ιστοσελίδα:www.collaborate247.com
  Αιτούντες: Κώστας Σαριδάκης, Γιάννης Δεληγιάννης, Γιώργος Τσοβίλης, Αγγελίνα Γραμματικάκη

  2.Finclude: H Finclude παρέχει υπηρεσίες πιστοληπτικής αξιολόγησης, επιτρέποντας σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την φερεγγυότητα φυσικών προσώπων, χρησιμοποιώντας AI και machinelearning πάνω στα τραπεζικά τους δεδομένα, μέσω των ανοιχτών τραπεζικών APIs (Application Programming Interfaces). Η Finclude προωθεί τη χρηματοοικονομική ευημερία των ιδιωτών και διευκολύνει την πρόσβασή τους σε προϊόντα καταναλωτικής πίστης, χρησιμοποιώντας προς όφελός τους τα χρηματοοικονομικά δεδομένα τους που είναι διάσπαρτα στα τραπεζικά ιδρύματα.
  Ιστοσελίδα:https://www.finclude.ai
  Αιτούντες: Ιωάννα Στανεγλούδη, Γιάννης Γκιόκας

  3. Grekaddict.com: H Grekaddict.com είναι μία πλατφόρμα ταξιδιωτικών εμπειριών που επαναπροσδιορίζει την εταιρική κουλτούρα, προσφέροντας καινοτόμες βιωματικές επιβραβεύσεις υπαλλήλων, εταιρικά δώρα, και δραστηριότητες ενδυνάμωσης ομάδων. Στόχος της Grekaddict είναι να βοηθήσει τις εταιρείες να καλλιεργήσουν ισχυρότερη εταιρική κουλτούρα, να ενισχύσουν τα κίνητρα των εργαζομένων τους και να επιβραβεύσουν την υψηλή απόδοσή τους με μοναδικές εμπειρίες.
  Ιστοσελίδα:https://www.grekaddict.com/
  Αιτούσα: Σουζάνα Θεοδωρίδου

  4.    Guestflip: Η Guestflip είναι μία πλατφόρμα ανάλυσης ικανοποίησης πελατών (Guest Analytics) και παρακολούθησης φήμης ξενοδοχείων (Reputation Monitoring), βοηθώντας τα να αυξήσουν την ικανοποίηση των πελατών τους και να πετύχουν υψηλότερα ποσοστά πληρότητας. Μέσω μίας εύχρηστης πλατφόρμας διαχείρισης, τα ξενοδοχεία μπορούν να πάρουν αποφάσεις βάσει δεδομένων, να παρακολουθούν το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι επισκέπτες τους, και να απαντούν σε κριτικές 70% ταχύτερα με τη χρήση αυτόματων και δυναμικών απαντήσεων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).
  Ιστοσελίδα:https://guestflip.io
  Αιτούντες: Στράτος Μπότης, Άρης Παττακός

  5.    Inagros:Το Inagros προσφέρει σε αγρότες και γεωπόνους μία διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία συλλέγει δεδομένα από αισθητήρες και δορυφόρους. Το Inagrosστοχεύει να γίνει μέρος της εξέλιξης της έξυπνης γεωργίας μέσω της αυτοματοποίησης και της βιώσιμης διαχείρισης που προσφέρει.
  Ιστοσελίδα:https://www.inagros.com
  Αιτούντες: Ανδρέας Ζερκούλης, Δημήτρης Δρόσος, Βασίλης Κασιμάτης, Βασίλης Λάσκος, Γιώργος Κορμάζος, Βάσω Βαρβουτσή

  6.    MOJOOLS: Η Μojools είναι μία εταιρεία κοσμημάτων υψηλής αισθητικής που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να δημιουργήσουν το δικό τους εξατομικευμένο κόσμημα. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει έναν μοναδικό, εν αναμονή πατέντας, μηχανισμό, με τον οποίο τα εναλλασσόμενα διακοσμητικά ("mojools”) μπορούν εύκολα να προστεθούν σε όλα τα είδη κοσμήματος που κατασκευάζει  (δαχτυλίδια, βραχιόλια, μενταγιόν, σκουλαρίκια). Η Mojools παρουσιάζει ένα νέο είδος κοσμήματος που προσφέρει πρωτοφανείς δυνατότητες εξατομίκευσης.
  Ιστοσελίδα:https://www.mojools.com
  Αιτούντες: Περικλής Γαλανάκης, Κυριάκος Αγιαννίδης, Ράνια Αλβανού, Κωνσταντίνος Καράτερζης

  7.    Parkaround: Η Park Around είναι ένα διαδικτυακό marketplace για εταιρείες στάθμευσης, που επιτρέπει τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του κλάδου, μέσω της εφαρμογής "Park Around". Είναι διαθέσιμη σε περισσότερους από 200 χώρους στάθμευσης κοντά σε αεροδρόμια, λιμάνια και κέντρα πόλεων σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εταιρεία προσφέρει ακόμα το ParkAdoro, ένα εξατομικευμένο σύστημα διαχείρισης ERP για την αγορά των χώρων στάθμευσης, το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τους πελάτες τους πιο αποδοτικά.
  Ιστοσελίδες: https://www.parkaround.com, https://www.parkadoro.com
  Αιτούντες: Γιάννης Κατσιώτης, Κώστας Αρκάδας

  8.    Rodi Pharmaceuticals: Η RodiPharmaceuticals δραστηριοποιείται στον τομέα της γονιμότητας, έχοντας αναπτύξει μία σειρά καινοτόμων προϊόντων για την αντιμετώπιση της γυναικείας υπογονιμότητας. Τα προϊόντα, τα οποία αποτελούνται κυρίως από φυσικά συστατικά, βασίζονται σε πολυετείς κλινικές μελέτες, και είτε έχουν λάβει, είτε βρίσκονται εν αναμονή διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.  
  Οι επερχόμενες σειρές προϊόντων της RodiPharmaceuticals, οι οποίες βρίσκονται στα τελικά στάδια έρευνας, περιλαμβάνουν σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας, καθώς και φάρμακα για τη ρύθμιση ανοσολογικών και μεταβολικών διαταραχών.
  Ιστοσελίδα:http://www.rodipharmaceuticals.com/EN/
  Αιτούντες: Βαρβαρα Γελαδάκη, Δώρα  Βαρδή, Γιώργος Δεληγιάννης, Dr.Βούλα Βάρλα, Μαρία Γούτσου, SenatorLouRaptakis, Dr.ChristineWarnke, Χ. Μπαλαμωτη, SildaWallSpitzer, EricStangvik,  Σ. Χαιμαντός

  9.    Spaceprk: Το Spaceprk είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα (marketplace) διάθεσης χώρων για βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων και χώρων εκδηλώσεων. Το Spaceprkκάνει την αναζήτηση και την κράτηση εύκολη, συνδέοντας τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν χώρους με εκείνους που αναζητούν μοναδικούς χώρους για πάρτυ, κινηματογραφικές παραγωγές, εταιρικές εκδηλώσεις κ.α. Ήδη, ακίνητα του Spaceprkέχουν προβληθεί σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, και videoclip, ενώ έχουν φιλοξενήσει εταιρικές και ιδιωτικές εκδηλώσεις. Το Spaceprk ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2019 στην Ελλάδα και ήδη έχει επεκταθεί στο Εκουαδόρ, στη Χιλή, στις Η.Π.Α, στην Αγγλία, στην Κίνα και στην Ινδία.
  Ιστοσελίδα:https://www.spaceprk.com
  Αιτούντες: Ζέτα Νικολακοπούλου, Χριστίνα Νικολακοπούλου, Χαράλαμπος Μαντάς, Χρήστος Δενεδιός, Αλέξανδρος Ιωακειμίδης, Θοδωρής Στέφου, Caitie Parsons, Darren Chen, OrianaJacome,VictoriaMeythaler

  10.    Weddin: ToWeddin είναι μια πλατφόρμα που προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες διαχείρισης και οργάνωσης γάμων για ζευγάρια, καθώς και marketplace επαγγελματιών. Μέσω μίας εφαρμογής, δίνει λύσεις και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες σε μελλόνυμφα ζευγάρια και επαγγελματίες γάμου. Στόχος της εταιρείας είναι να κάνει την οργάνωση γάμου εύκολη από οπουδήποτε, αλλά και να θέσει την Ελλάδα ως έναν κορυφαίο γαμήλιο προορισμό παγκοσμίως.
  Ιστοσελίδα:http://www.weddin.gr/
  Αιτούντες: Ιωάννης Κωνσταντινίδης, Ελεωνόρα Γαρυφάλλου, Αντώνης Γεωργόπουλος
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ