Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουν-2020 20:38

  Στην αφετηρία το project €60 εκατ. της AGC στη Μύκονο

  Στην αφετηρία το project €60 εκατ. της AGC στη Μύκονο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε θέση εκκίνησης βρίσκεται το νέο project που δρομολογεί στη Μύκονο ο όμιλος AGC Equity Partners, έπειτα από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος της Στρατηγικής Τουριστικής Επένδυσης.

  Ο όμιλος AGC που έχει αναλάβει και την ανάπτυξη κι εκμετάλλευση του Αστέρα Βουλιαγμένης, προωθεί την υλοποίηση του "Τhe Mykonos Project", επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ που προβλέπει την ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 192 κλινών και συγκροτήματος 95 ιδιωτικών πολυτελών κατοικιών στην παραλία Καραπέτης στη Μύκονο (νότια της Άνω Μεράς), σε έκταση 60 στρεμμάτων. Μεταξύ άλλων, στην εγκατάσταση θα δημιουργηθεί υπαίθριο θέατρο 250 θέσεων, ενώ η μετακίνηση μέσα στο τουριστικό χωριό που θα δημιουργηθεί θα γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  Φορέας της επένδυσης είναι η "Blue Ιris" συμφερόντων της AGC Equity Partners στην οποία συμμετέχουν funds του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, αλλά και επιχειρηματικά κεφάλαια από τη Μέση Ανατολή. 

  Η AGC που έχει υλοποιήσει σειρά επενδύσεων στο real estate και τον τουρισμό διεθνώς, είναι από το 2016 ιδιοκτήτρια του "Αστέρα" Βουλιαγμένης έναντι συνολικού τιμήματος, το οποίο ανάγεται στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς και αντιστοιχεί σε 444 εκατ.ευρώ. Η συνολική αξία της επένδυσης, συνυπολογιζομένου του σχεδίου ανάπτυξης, ξεπέρασε τα 600 εκατ.ευρώ. Η ανάπλαση του Αστέρα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σύνθετα έργα αξιοποίησης ακινήτων, το οποίο συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και στην ενδυνάμωση της θέσης της χώρας στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

  Το restart και το θέμα με τις υπηρεσίες logistics στον Αστέρα

  Τις τελευταίες ημέρες έπειτα από την άρση των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό, βρίσκεται σε εξέλιξη η επαναλειτουργία του Αστέρα. Στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας και σε σχέση με διεκδικήσεις που φέρονται να έχουν τρίτες εταιρείες από την Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε., κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν πως διαχρονικά αλλά και εν μέσω πανδημίας η Αστήρ έχει ορίσει και εφαρμόζει αυστηρές και διαφανείς διαδικασίες που εξασφαλίζουν την ορθή λειτουργία του Αστέρα Βουλιαγμένης, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση της εταιρείας, τις συνεργασίες της με εξωτερικούς προμηθευτές και με το προσωπικό της. Στις περιπτώσεις, δε, που η εταιρεία ανακαλύψει συναλλαγές (χρεώσεις, πιστώσεις κ.ά.) που δεν ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήρια ηθικής, συνέπειας και διαφάνειας που έχει ορίσει για συνεργασίες και επικοινωνίες με τρίτα πρόσωπα και εταιρείες, εξετάζει ενδελεχώς κάθε πτυχή των συναλλαγών. Επιπλέον, αν και όταν χρειαστεί, λαμβάνει έκτακτα μέτρα.

  Στο πλαίσιο αυτό, η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε., μετά από ένα διάστημα αντίστοιχων ελέγχων, επιβεβαίωσε πως οι συγκεκριμένες χρεώσεις από πρώην συνεργαζόμενη εταιρεία δεν ισχύουν ως έχουν και κίνησε όλες τις νομικές διαδικασίες για την οριστική και ορθή επίλυση του θέματος. Όπως σημειώνεται, τα εν λόγω ποσά είναι τεράστια και η Αστήρ τα αμφισβητεί από τη στιγμή που έχει όλα τα στοιχεία για να αποδείξει με νομικά μέσα ότι οι χρεώσεις είναι εσφαλμένες.

  Συγκεκριμένα, η AGC Equity Partners ερευνά τις χρεώσεις που έχουν γίνει για υπηρεσίες της συγκεκριμένης εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των ποσών που έχουν ήδη πληρωθεί από την Αστήρ, ύψους 3.300.000 ευρώ. Το υπέρογκο αυτό ποσό αφορά υπηρεσίες logistics και, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτήματα για την εγκυρότητα των χρεώσεων από τον συγκεκριμένο προμηθευτή.

  Μέχρι την επίλυση των παραπάνω ενώπιον των δικαστικών αρχών, η πρώην συνεργαζόμενη εταιρεία, σε διάστημα που η Αστήρ Παλάς βρισκόταν σε υποχρεωτικό lockdown, προχώρησε στη έκδοση διαταγής πληρωμής με αποτέλεσμα τρεις μέρες μετά το άνοιγμα της Αστήρ, να προχωρήσει σε συντηρητική "κατάσχεση εις χείρας τρίτου’’ και να μην επιτρέπει αυτή τη στιγμή την ορθή λειτουργία της εταιρείας. Όπως σημειώνεται από την Αστήρ, αποτελεί έκπληξη το ότι η διαταγή πληρωμής εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο εν μέσω lockdown, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα. 

  Παράλληλα, τονίζεται πως η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. δεν έχει ανεξόφλητες οικονομικές υποχρεώσεις με άλλες συνεργαζόμενες εταιρείες και προμηθευτές, με το Δημόσιο ή άλλους συνεργάτες και εμφανίζεται προβληματισμένη με πράξεις όπως αυτές που δημιουργούν θέματα στην απρόσκοπτη λειτουργία του Αστέρα, σε μια περίοδο που συνεχίζει και επενδύει σε δύσκολους καιρούς στη χώρα, έχοντας λάβει πρόσφατα και το πράσινο φως για την επόμενη μεγάλη επένδυσή της στο νησί της Μυκόνου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ