Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουν-2020 16:27

  Τεράστιες ευκαιρίες "βλέπει" στο ΧΑ η 3K Investments Partners

  Τεράστιες ευκαιρίες "βλέπει" στο ΧΑ η 3K Investments Partners
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Μεγάλα περιθώρια για ανάπτυξη βλέπει η 3K Investments Partners στην ελληνική κεφαλαιαγορά η οποία, όπως τόνισαν οι επικεφαλής της εταιρείας, παραμένει υποτιμημένη σε σχέση τόσο με τις αγορές του εξωτερικού όσο και με άλλα περιουσιακά στοιχεία.

  Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής δημοσιογραφικής ενημέρωσης οι βασικοί εταίροι Γιώργος Κουφόπουλος και Τάκης Κανελλόπουλος ανέφεραν πως τα κύρια περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα είναι τα ακίνητα και οι καταθέσεις, που στις περισσότερες περιπτώσεις αποφέρουν μηδαμινό εισόδημα στους κατόχους τους.  Πιο συγκεκριμένα, η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων προσεγγίζει το 1 τρισ. ευρώ, ενώ  120 δισ. ευρώ περίπου είναι σε καταθέσεις νοικοκυριών με πολύ χαμηλά επιτόκια. Παράλληλα, οι επενδύσεις σε κινητές αξίες, μετοχές και ομόλογα, από το ελληνικό επενδυτικό κοινό υπολογίζεται χονδρικά στα 30 δισ. ευρώ. Συνεπώς, η συμμετοχή των Ελλήνων στην κεφαλαιαγορά, είναι πολύ χαμηλή και σε απόλυτους όρους και σε σύγκριση με την Ε.Ε. και άλλες χώρες του ΟΟΣΑ.

  "Θεωρούμε ότι οι επενδύσεις σε μετοχές και ομόλογα έχουν σημαντικές προοπτικές, κάτι που όμως δεν αποτυπώνεται στους αριθμούς. Αυτό συμβαίνει γιατί η επένδυση στο Χρηματιστήριο είναι μια τραυματική εμπειρία για εννέα στους 10 Έλληνες, λόγω του ότι επένδυσαν την περίοδο του 1999 και του 2005. Ακόμη στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλά κακά παραδείγματα εταιρειών και επιχειρηματιών που έχουν δημιουργήσει αποστροφή σε μεγάλο κομμάτι των επενδυτών”, σημείωσε ο Τάκης Κανελλόπουλος, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του ΔΣ της ‘3K Επενδυτική Εταιρεία Α.Ε.’, αποκλειστικής μετόχου της 3K Investment Partners.

  Ευκαιρίες από την πανδημία

  Μάλιστα ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε πως τόσο η κρίση χρέους που προηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, όσο και η πανδημία έχουν δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά που κατά τεκμήριο αγνοούνται από την πλειονότητα των επενδυτών διεθνώς. "Η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας δεν αντανακλάται ακόμη στις μετοχικές αξίες, οπότε υπάρχουν ευκαιρίες που προσφέρουν σημαντικές μακροπρόθεσμες αποδόσεις”, τόνισε.

  Η επίτευξη μακροπρόθεσμων αποδόσεων είναι και ο βασικός στόχος του αμοιβαίου κεφαλαίου 3Κ Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού, το οποίο όπως σημείωσε ο Γιώργος Κουφόπουλος προσέφερε σε μια πενταετία (31/5/2015-31/5/2020) απόδοση 53,84%. Αναλύοντας την επενδυτική στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία ο κ. Κουφόπουλος σημείωσε ότι στοχεύουν σε εταιρείες με κερδοφορία και καλή διοίκηση. "Δίνουμε έμφαση στην πραγματική αξία των εταιρειών και όχι στις εκάστοτε χρηματιστηριακές συνθήκες. Επικεντρωνόμαστε στις προοπτικές των εταιρειών, στους ισολογισμούς τους και στο track record των διοικήσεών τους”, τόνισε.

  "Οι επιλογές δεν είναι λίγες. Τουλάχιστον το 20% των εισηγμένων στο ΧΑ είχαν κέρδη τις 11 στις 12 τελευταίες χρήσεις”, σημείωσε ακόμη ο κ. Κουφόπουλος προσθέτοντας ότι το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται από 40 περίπου εταιρείες.

  Σημειώνεται ότι, η 3K Investments Partners ιδρύθηκε από τους κυρίους Κανελλόπουλο, Κουφόπουλο και Καματάκη. Ωστόσο τον Οκτώβριο του 2019 ο κ. Καματάκης αποχώρησε από την εταιρεία με τους δύο πρώτους να εξαγοράζουν το μερίδιο τους και να είναι σήμερα ισότιμοι εταίροι.

  "Με τον κ. Καματάκη είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Βλέπαμε ότι τα οικονομικά της εταιρείας δεν πήγαιναν καλά και αυτό είχε να κάνει με τις πωλήσεις της MAIC. Συζητήσαμε μαζί του και είπαμε ότι είναι το καλύτερο για όλες τις πλευρές να αποχωρήσει από την 3Κ και να επικεντρωθεί στην προσπάθεια για την MLS που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα” σημείωσε ο κ. Κανελλόπουλος εκτιμώντας ότι οι προκλήσεις είναι επιχειρηματικές και δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση του Capital.gr σημείωσε ότι η εταιρεία δεν διαθέτει μετοχές ή ομόλογα της MLS "εδώ και μήνες”.

  Kostaskets@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων