Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουν-2020 09:16

  Συνεχίζεται το "ξήλωμα" των πωλήσεων της H&M

  Συνεχίζεται το "ξήλωμα" των πωλήσεων της H&M
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Συνεχίσθηκε και τον Μάιο το "ξήλωμα” των πωλήσεων του σουηδικού πολυεθνικού ομίλου ένδυσης H&M, παρά τη σταδιακή άρση των υποχρεωτικών lockdown.

  Μόνο τον μήνα Μάιο οι πωλήσεις του κατέγραψαν απώλειες της τάξεως του -30% ενώ αντίστοιχη υποχώρηση εμφάνισε και ο τζίρος του το διάστημα 1η έως 13 Ιουνίου.

  Αποτέλεσμα σε επίπεδο εξαμήνου (1η Δεκεμβρίου 2019-31 Μαΐου 2020) οι πωλήσεις του να υποχωρήσουν στις 28,664 δισ. σουηδικές κορώνες έναντι 57,47 δισ. σουηδικές κορώνες το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο πριν.  

  Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες, ο σουηδικός όμιλος, -900 καταστήματα του οποίου παγκοσμίως παραμένουν κλειστά-, προωθεί τη δημιουργία 165 νέων καταστημάτων κλείνοντας παράλληλα 130 υφιστάμενα σημεία και αλλάζει το επενδυτικό του πλάνο. 

  Στο πλαίσιο αυτό ρίχνει το βάρος του στην ανάπτυξη των διαδικτυακών του πωλήσεων οι οποίες εμφάνισαν το α’ εξάμηνο αύξηση πωλήσεων 30% και μειώνει τις προγραμματισμένες επενδυτικές δαπάνες στα 5 δισ. σουηδικές κορώνες, από 8,5 δισ. κορώνες που ήταν στον αρχικό σχέδιο, οι οποίες είναι 50% λιγότερες σε σχέση με το 2019.

  Ήδη το γκρουπ λάνσαρε το ηλεκτρονικό κατάστημα της φίρμας Monki (νεανική ένδυση για άνδρες και γυναίκες) σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ ετοιμάζεται για το λανσάρισμα e-shops και για τις φίρμες COS, Arket και Otherstories μέσα στο 2020 τα οποία θα είναι διαθέσιμα εντός του έτους στην ελληνική αγορά.

  Μέσω της κίνησης αυτής η H&M προσπαθεί να αντισταθμίσει τις απώλειες του δικτύου των 35 φυσικών καταστημάτων σε 15 πόλεις που διατηρεί στη χώρα. Στην τελευταία οικονομική χρήση (Δεκέμβριος 2018 – Νοέμβριος 2019) η H&M στην Ελλάδα εμφάνισε πωλήσεις 176,69 εκατ. ευρώ από 162,42 εκατ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ