Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουν-2020 17:58

  Η Delfi Partners κύριος σύμβουλος της Bain Capital για τα ακίνητα του project Icon της ΕΤΕ

  Η Delfi Partners κύριος σύμβουλος της Bain Capital για τα ακίνητα του project Icon της ΕΤΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ως κύριος σύμβουλος αξιολόγησης των υποθηκευμένων ακινήτων/εξασφαλίσεων για λογαριασμό της Bain Capital στη συναλλαγή εξαγοράς του χαρτοφυλακίου Icon της Εθνικής Τράπεζας, ενήργησε η Delfi Partners.

  Η Delfi Partners & Company είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης χαρτοφυλακίων ακινήτων των τραπεζών, αλλά και θεσμικών επενδυτών στην ευρύτερη της Ελλάδας γεωγραφική περιοχή και πρωταγωνιστεί στην εγχώρια αγορά διαχείρισης ακινήτων.  Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Delfi Partners ήταν ο κύριος σύμβουλος της Bain Capital σε θέματα ακινήτων/εξασφαλίσεων για την απόκτηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων (Project Icon) με εμπράγματες εξασφαλίσεις από την Εθνική Τράπεζα.

  Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση πώλησης απαιτήσεων από χαρτοφυλάκιο περίπου 2.800 μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων και πιστώσεων με εμπράγματες και λοιπές εξασφαλίσεις (περίπου 6.400 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα), ύψους 1,6 δις. ευρώ σε όρους ανεξόφλητου κεφαλαίου (0,6 δις. ευρώ διασφαλιστικής αξίας ακινήτων), με την επενδυτική εταιρεία Bain Capital Credit ("Bain Capital”). Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στο 21% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου, ενώ η συναλλαγή έχει ουδέτερη επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ