Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουν-2020 20:51

  Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για τη Singular Logic

  Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για τη Singular Logic
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.23

  Κατατέθηκαν σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά της Singular Logic, όπου όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι υπήρξαν ανατροπές στα σχήματα που διεκδικούν την εταιρεία πληροφορικής.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες προσφορές υπέβαλαν: οι εταιρείες Epsilon Net, Space Hellas και Entersoft, οι εταιρείες Softone και Unisystems, οι Profile – OTS, η εταιρεία πληροφορικής InDigital και η αμερικανική εταιρεία SkyBox Security.

  Ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα αξιολογήσει τις δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν. Εν συνεχεία, όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, θα αποφασιστεί εάν το τελικό στάδιο θα "τρέξει" με τη συμμετοχή ενός ή δύο υποψήφιων επενδυτών με τους οποίους θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση επί των προτάσεων που κατέθεσαν.

  Στο στάδιο αυτό των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων θα δοθεί δικαίωμα διενέργειας "επιλεκτικού" ελέγχου δέουσας επιμέλειας (selective-focus due diligence).

  Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη Singular Logic να έχει καταγράψει στο σύνολο του 2019 σημαντική αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων και των κερδών EBITDA, αποτέλεσμα της υλοποίησης σημαντικών έργων πληροφορικής στον ιδιωτικό τομέα, σε συνδυασμό με τη διενέργεια των εκλογικών αναμετρήσεων. Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις το 2019 διαμορφώθηκαν σε 46,9 εκατ. ευρώ (+13% σε σχέση με το 2018) ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε σε 4,6 εκατ., έναντι 1,7 εκατ. ευρώ το 2018.

  Σημειώνεται πως στις αρχές του έτους πραγματοποιήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, συνολικού ύψους περίπου 31,8 εκατ.ευρώ. Η ΑΜΚ πραγματοποιήθηκε με καταβολή μετρητών και κεφαλαιοποίηση χρέους, περιλαμβανομένων κοινών ομολογιακών δανείων έκδοσης της εταιρείας ονομαστικής αξίας 26 εκατ. και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τη MIG, το συνολικό ποσοστό της οποίας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 99,61%, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός της μειώθηκε από 54,8 εκατ., σε 28,8 εκατ. ευρώ.

  Χρηματοικονομικός σύμβουλος της εταιρείας είναι η "Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.".

  Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, αντανακλά τις δυνατότητες της εταιρείας η οποία διαθέτει παγιωμένη και ισχυρή θέση στην αγορά, έχοντας αναλάβει μεγάλα έργα πληροφορικής, ενώ διαθέτει και σημαντική σειρά προϊόντων στον κλάδο του επιχειρηματικού λογισμικού. Παράλληλα, η Singular Logic ετοιμάζεται να διεκδικήσει με αξιώσεις και κομμάτι από την "πίτα” των μεγάλων έργων που προετοιμάζει το επόμενο διάστημα το Δημόσιο. Ένα ακόμη asset της Singular Logic είναι η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει στη συλλογή, επεξεργασία και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ