Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιουν-2020 11:00

  Ποιο είναι "μυστικό" ενός επιτυχημένου λιανέμπορου

  Ποιο είναι "μυστικό" ενός επιτυχημένου λιανέμπορου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

  Εχετε σκεφτεί τι είναι αυτό που σας έμεινε από την προηγούμενη κρίση; Και δεν αναφερόμαστε, στο αυτονόητο, δηλαδή στην πίεση, που δεχθήκαμε λόγω της κατάστασης της οικονομίας. Αυτό που έμεινε από τη 10ετή κρίση και μένει πάντα μετά από μια κρίση, μια δοκιμασία, ένα πρόβλημα, είναι ποιος ή ποιοι στάθηκαν δίπλα μας, στο πλευρό μας και μας κοίταξαν στα μάτια. Πρόκειται για μια άυλη αδιαπραγμάτευτη παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα.

  Και σε αυτή την κρίση που βιώνουμε, το ποιοι και πόσοι βρίσκονται δίπλα μας, στέκονται στο πλευρό μας και μας κοιτάζουν στα μάτια, είναι τελικά αυτό που μένει και μετρά περισσότερο απ’ όλα. Μια "ζυγαριά” που καθορίζει τις αποφάσεις μας από τα πιο σημαντικά μέχρι τα πιο καθημερινά πράγματα. Όπως το ποιο κατάστημα σούπερ μάρκετ θα επιλέξουμε για να κάνουμε τις αγορές μας. Γιατί ακόμη και αυτή η "ρουτίνα”, έχει λάβει πλέον μια άλλη διάσταση στην καθημερινότητά μας και έχει αναδείξει εργαζόμενους και εταιρείες που απέδειξαν πως και στα πολύ δύσκολα στέκονται στη θέση τους.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Lidl Ελλάς που προχωρά με σταθερά βήματα σε μια νέα, προσαρμοσμένη κανονικότητα, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, φρόντισε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο και συνεχίζει να φροντίζει να μην διαταραχθεί αυτή η αλυσίδα.

  Πώς; Λειτουργώντας με γνώμονα τη διασφάλιση της ποιότητας σε κάθε στάδιο, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας από την παραγωγή και την αποθήκευση των προϊόντων, μέχρι τη μεταφορά και την τοποθέτησή τους στα ράφια των καταστημάτων της. Γιατί η διασφάλιση της φρεσκάδας και η διατήρηση της αλυσίδας ψύξης, μέσα από συστηματικούς ελέγχους και αυστηρές, τυποποιημένες διαδικασίες, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη σωστή συντήρηση των προϊόντων.

  Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το γεγονός ότι η Lidl Ελλάς διατηρεί σταθερές μακροχρόνιες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις συνεργασίας με πάνω από 400 Έλληνες προμηθευτές, αποδεικνύει τη δέσμευσή της με τη χώρα. Επιπλέον επιβραβεύει την υγιή επιχειρηματικότητα αφού οι συνεργάτες που έχει μοιράζονται τις ίδιες αξίες και τους ίδιους στόχους με εκείνη. Δηλαδή να προσφέρουν κάθε μέρα τα καλύτερα και πιο φρέσκα προϊόντα στους καταναλωτές. Πως το πετυχαίνει αυτό; Αξιοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία επεξεργασίας πρώτων υλών και τροφίμων, περιορίζοντας την ανθρώπινη παρέμβαση και επαφή με τα τρόφιμα. Και μεριμνώντας ώστε προϊόντα, όπως το κρέας και τα ψάρια, να συσκευάζονται σε τροποποιημένη και προστατευμένη ατμόσφαιρα που εγγυάται, πέρα από την ασφάλεια, και την αυξημένη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

  Ένας σημαντικός κρίκος της αλυσίδας είναι και οι τελικές τιμές. Η Lidl Ελλάς φροντίζει να διαθέτει τις πιο χαμηλές τιμές της αγοράς στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικογένεια. Αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του μοντέλου λειτουργίας της, επιτυγχάνει οικονομικά οφέλη τα οποία μετακυλύει στον τελικό καταναλωτή, δίνοντας νέα διάσταση στην έννοια του value-for-money.

  Εξίσου σημαντική είναι η κοινωνική αλληλεγγύη. Με αυξημένα αντανακλαστικά και μέσω σειράς πρωτοβουλιών η αλυσίδα και σε αυτή την περίοδο κινήθηκε άμεσα και απάντησε με πράξεις στις ιδιαίτερες ανάγκες που δημιουργήθηκαν την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.  


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ