Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 21:35

  Με ημερομηνία λήξης η κρίση εκτιμούν στελέχη του λιανεμπορίου

  Με ημερομηνία λήξης η κρίση εκτιμούν στελέχη του λιανεμπορίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση θα έχει ημερομηνία λήξης και ότι από το 2021 η οικονομία θα επανέλθει στην προ covid εποχή εμφανίζονται τα στελέχη του οργανωμένου λιανεμπορίου, που συμμετείχαν το απόγευμα της Τετάρτης, σε συζήτηση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. 

  Ο επικεφαλής της Α-Β Βασιλόπουλος, κ. Βασίλης Σταύρου, ανέφερε πως σε κλαδικό επίπεδο (σ.σ. αφορά τον κλάδο των σούπερ μάρκετ) η χρονιά θα είναι ανοδική. Σημείωσε πως το επενδυτικό πλάνο του ομίλου δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση, αντιθέτως όπως είπε συνεχίζεται η υλοποίηση του με βάση τον σχεδιασμό που είχε γίνει. Για τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού είπε ότι αυτός θα είναι αυξημένος σε σχέση με το 2019, σημείωσε πως τα σούπερ μάρκετ δεν θα γίνουν one stop shop, ενώ τόνισε ότι έμφαση θα δοθεί και στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος. 

  Για τον διευθύνοντα σύμβουλο της METRO κ. Αριστοτέλη Παντελιάδη, η κρίση αυτή έφερε στην πρώτη γραμμή τον κλάδο. "Ξαφνικά τα σούπερ μάρκετ έγιναν κάτι σημαντικό στην ελληνική κοινωνία, αποκτήσαμε έναν ιδιαίτερο ρόλο”, είπε. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ώθηση που δόθηκε τους πρώτους μήνες του έτους λόγω της καραντίνας και της κρίσης, θα έχει θετικό αποτύπωμα για τον κλάδο. 
  Ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει: "αν απομονώσουμε το δεύτερο εξάμηνο δεν μπορώ να είμαι πολύ σίγουρος ότι θα είναι θετικό, γιατί μπαίνουμε σε μια περίοδο ύφεσης η ένταση της οποίας εξαρτάται από την πορεία του τουρισμού”. Ο κ. Παντελιάδης προέβλεψε πως η τρέχουσα ύφεση θα είναι σύντομης διάρκειας. "Είμαι αισιόδοξος, δεν είναι κάτι που με ανησυχεί”, είπε.

  Αναφερόμενος στο επενδυτικό πλάνο του ομίλου του σημείωσε ότι αυτό δεν έχει επηρεαστεί από τον κορονοϊό και ότι έμφαση θα δοθεί στην επέκταση του δικτύου των καταστημάτων, στις υποδομές και στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος και διευθυντής της εταιρείας Πλαίσιο κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος, σημείωσε ότι "πρέπει κανείς να πατάει σε πολλά "πόδια” και να έχει κάνει σοβαρές επενδύσεις σε υποδομές”. Για το ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας του είπε πως οι παραγγελίες τετραπλασιάσθηκαν και σε κάποιο σημείο, δεκαπλασιάστηκαν. 

  Ο κ. Ιωάννης Κασιμάτης, γενικός διευθυντής της McArthourGlen, σημείωσε πως αν θέλουμε επενδύσεις θα πρέπει το θεσμικό πλαίσιο να γίνει πιο ελκυστικό. Ανέφερε ότι μετά και τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες το εκπτωτικό χωριό λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα. Ο κ. Κασιμάτης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία McArthourGlen να μειώσει το κόστος στις μισθώσεις των καταστημάτων που βρίσκονται μέσα στο εκπτωτικό χωριό έως το τέλος της φετινής χρονιάς. "Προσφέρουμε ένα πακέτο ελάφρυνσης των βαρών των επιχειρήσεων για να είναι βιώσιμες, ανεξάρτητα ποια είναι η νομοθετική ρύθμιση για τα μισθώματα”, σημείωσε ο ίδιος. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ