Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 10:15

  HAPCO: Ανησυχία και προβληματισμός για την επόμενη μέρα του συνεδριακού τουρισμού

  HAPCO: Ανησυχία και προβληματισμός για την επόμενη μέρα του συνεδριακού τουρισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρό το πλήγμα έχει δεχθεί ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα, λόγω της πανδημίας. Ο επίσημος κλαδικός φορέας Hapco (Hellenic Association of Professional Congress Organizers) κάνει λόγο για απώλειες 70% στον κύκλο εργασιών των εταιριών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

  Η πανδημία "χτύπησε" τη χρονιά που η χώρα μας σημείωνε θεαματική άνοδο. Ο συνεδριακός προορισμός σε ευρωπαϊκή, αλλά και διεθνή κατάταξη είχε αρχίσει να ανεβαίνει θεαματικά.

  Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό των διεθνών συνεδρίων αναβλήθηκε για το επόμενο έτος, ενώ ένα ποσοστό περίπου 20% ακυρώθηκε τελείως, τονίζει στην ανακοίνωση του ο Hapco. Μάλιστα όπως προβλέπεται, η κατάσταση θα επανέλθει σε μία κανονικότητα μετά το 1° τρίμηνο του 2021, εκτός αν υπάρξει και δεύτερος γύρος εμφάνισης του covid-19 στη χώρα μας.

  Ο κύκλος εργασιών των συνεδρίων και εκδηλώσεων (ελληνικών και διεθνών ) που έχει χαθεί εκτιμάται περίπου στα 1,7 δισ. ευρώ.

  Στον κλάδο επικρατεί έντονος προβληματισμός για το γεγονός ότι παρόλο που έχει ανακοινωθεί ή έναρξη της λειτουργίας των αστικών ξενοδοχείων, και τα οποία και ανοίγουν τις πόρτες τους σταδιακά, άλλα και η δυνατότητα έναρξης των συνεδρίων από 1/7, δεν έχουν συνταχθεί πρωτόκολλα και δεν έχουν δοθεί κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τους συνεδριακούς χώρους.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ