Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 08:25

  Ποιοι "τρέχουν" τη νέα τουριστική επένδυση €40 εκατ. στην Μύκονο

  Ποιοι "τρέχουν" τη νέα τουριστική επένδυση €40 εκατ. στην Μύκονο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Μπορεί ο κορονοϊός να προδιαγράφει μία κακή σεζόν, φέτος, για τον τουρισμό, όμως, οι επενδύσεις σε νέες τουριστικές μονάδες παραμένουν στην πρώτη γραμμή.

  Ένα τέτοιου είδους έργο, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, σχεδιάζεται στη θέση Καστελλάκια πλησίον του παραλιακού οικισμού Πλατύ Γιαλός στην Μύκονο, της οποίας την προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου ενέκρινε, πριν από μερικές ημέρες, το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), υπό τον Ευθύμιο Μπακογιάννη.

  Τι περιλαμβάνει το έργο

  Την επένδυση, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, θα υλοποιήσουν οι εταιρείες Ε. Δακτυλίδης Α.Ε. και Ζεύς των Μάριου και Βαγγέλη Δακτυλίδη που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το μυκονιάτικο τουρισμό. Όχι άδικα, καθώς ελέγχουν περίπου δέκα ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί των Ανέμων. Η επένδυση που έλαβε την έγκριση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ αφορά την υλοποίηση ολοκληρωμένου συγκροτήματος τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων και ξενοδοχείου πέντε αστέρων, που θα αναπτυχθούν σε έκταση 53,4 στρεμμάτων.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το αρχικό επενδυτικό σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία ξενοδοχείου 258 κλινών, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος εισηγήθηκαν την μείωση του Συντελεστή Δόμησης-κάτι που έγινε δεκτό από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των κλινών του ξενοδοχείου δεν αναμένεται να ξεπερνάει τις 200, δηλαδή 3,4 έως 3,8 κλίνες ανά στρέμμα, όπως εξηγούν όσοι παρακολουθούν το έργο.

  Το θέρετρο εκτιμάται ότι θα εμφανίζει ετήσιο κύκλο εργασιών 7-8 εκατ. ευρώ, αποφέροντας στο Δημόσιο έσοδα της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 200 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή, ενώ 150-200 άτομα θα απασχολούνται στην λειτουργία.

  Προχωρά η επένδυση της AGC

  Μία ακόμη τουριστική επένδυση, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, που σχεδιάζει η αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners, "ξεκλείδωσε" πρόσφατα, καθώς υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ). Θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 60.324 στρεμμάτων στην περιοχή "Καραπέτης" της Άνω Μεράς Μυκόνου, θα είναι δυναμικότητας 192 κλινών και θα διαθέτει συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης και ευεξίας και μαρίνα σκαφών.

  Σύμφωνα με τη ΣΜΠΕ του έργου, η δόμηση και η κάλυψη του συγκροτήματος δεν θα υπερβαίνουν τα 7.921 τ.μ. και 5.281 τ.μ., αντίστοιχα, με το συνολικό όγκο των κτηρίων που δεν θα υπερβαίνουν τα 7,5 μέτρα, να είναι 435,6 χιλ. τ.μ.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ