Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουν-2020 18:14

  Σ. Λιασής (Elements Capital): Έρχεται νέος κύκλος εκκαθάρισης της αγοράς

  Σ. Λιασής (Elements Capital): Έρχεται νέος κύκλος εκκαθάρισης της αγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έναν νέο κύκλο ευκαιριών και έναν νέο κύκλο εκκαθάρισης της αγοράς, διακρίνει ο Σάββας Λιασής, ο ισχυρός άνδρας της Elements Capital που απέκτησε τη FAMAR. Μιλώντας, στο philenews.com για την επένδυση στη FAMAR, και συγκεκριμένα για την απόκτηση της νότιας περιµέτρου του συγκεκριµένου οµίλου, η οποία περιλαµβάνει την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, αναφέρει πως "η συγκεκριµένη εταιρεία έχει σηµαντική προοπτική, είναι καλά στηµένη µε σταθερούς και πιστούς πελάτες, εκ των πρωταγωνιστών της φαρµακευτικής βιοµηχανίας διεθνώς”. 

  Λέει πως η εταιρεία υπέφερε τα τελευταία χρόνια λόγω των κεφαλαιουχικών αναγκών της, όμως σημειώνει πως "µε τα νέα δεδοµένα και την απλοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, οι προοπτικές είναι σηµαντικές”. Ενώ σημειώνει πως στους δύο μήνες που έχει περάσει στα χέρια της Elements Capital, η εταιρεία έχει απαλλαγεί από το χρέος, έχουν εισρεύσει νέα κεφάλαια και έχουν αποπληρωθεί οι προµηθευτές και έχει ξεκινήσει εκ νέου µία υγιής σχέση µε τους πελάτες της. 

  Για τα επόμενα σχέδια της Elements Capital, ο κ. Λιασής, διακρίνει έναν καινούργιο κύκλο ευκαιριών να έρχεται στην περιοχή όπως επενδύσεις σε ειδικές καταστάσεις, distressed assets, illiquid situations κτλ. "Πρόκειται για ένα νέο κύκλο εκκαθάρισης της αγοράς” σημειώνει ο ίδιος.

  Αναφέρει πως η Elements Capital, θα ξεκινήσει σύντοµα νέο κύκλο για άντληση νέων κεφαλαίων από τις αγορές των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γερµανίας. "Στόχος µας είναι να συγκεντρώσουµε 500 εκατ. ευρώ και θα ξεκινήσουµε τα road shows τον ερχόµενο Σεπτέµβριο”, σημειώνει. 

  Για τη συνεργασία με τη York Capital, αναφέρει πως η Elements Capital έμαθε να λειτουργεί ως ένα πολύ µεγαλύτερο fund απ’ ό,τι ήταν. "Μάθαµε να λειτουργούµε µε τους περιορισµούς που έχει ένα µεγάλο αµερικανικό επενδυτικό ταµείο και τις υποχρεώσεις προς τους επενδυτές του. Όταν ξεκινήσαµε τη συνεργασία µε τη York, ήµασταν έξι άτοµα, και τώρα είµαστε 18 και επεκταθήκαµε σε ακόµα τρεις χώρες. Σήµερα έχουµε γραφεία σε Κύπρο, Κροατία και το πιο µεγάλο στη Σλοβενία. Στην Αγγλία έχουµε γραφείο µέσω αντιπροσώπου. Σύντοµα ανοίγουµε γραφείο στην Ελλάδα”.

  Για τις επιπτώσεις στην οικονομία από την πανδημία, λέει πως "είναι µία από αυτές τις απειλές η οποία θα µπορούσε να δηµιουργήσει σηµαντικά προβλήµατα ειδικά στον τουριστικό τοµέα. Περιµένουµε σηµαντική διόρθωση στις αγορές όπως και επενδυτικές ευκαιρίες στο τέλος αυτής της διόρθωσης”. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ