Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουν-2020 10:38

  ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Αύριο οι υπογραφές για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

  ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Αύριο οι υπογραφές για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί αύριο η υπογραφή των συμβάσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής ανάμεσα στην  "Αριάδνη Interconnection", 100% θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ που υλοποιεί το έργο ύψους 1 δισ. ευρώ, και τις ανάδοχες εταιρείες. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 12:00 μμ., στο Ηράκλειο Κρήτης.

  Ανάδοχοι των συμβάσεων για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης, ύψους 615 εκατ. ευρώ, είναι οι εταιρείες NEXANS, PRYSMIAN και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ-ΝΚΤ και ανάδοχος της σύμβασης για τους σταθμούς μετατροπής, ύψους 370 εκατ. ευρώ, είναι η κοινοπραξία SIEMENS-TEΡNA (μέλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ).

  Στην εκδήλωση θα παραστούν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Γεράσιμος Θωμάς, και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.

  Το έργο έχει ενταχθεί στα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020".

  Μετά την τελετή θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο μέσω των συνδέσμων: 

  Ελληνικά: https://www.filothea.com/admie/gr.html

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ