Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουν-2020 20:14

  CEO Intesa: Ζωτικής σημασίας για την ιταλική οικονομία η κρατική στήριξη για το δάνειο της Fiat Chrysler

  CEO Intesa: Ζωτικής σημασίας για την ιταλική οικονομία η κρατική στήριξη για το δάνειο της Fiat Chrysler
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα κρατικό δάνειο ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ της Fiat Chrysler, χρηματοδοτούμενο από την Intesa Sanpaolo, είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της οικονομίας της Ιταλίας, είπε ο CEO της μεγαλύτερης λιανικής τράπεζας.

  Το κρατικό δάνειο έχει προκαλέσει κριτική στην Ιταλία επειδή η FCA, η οποία μετέφερε τα νόμιμα κεντρικά της γραφεία στην Ολλανδία, προσπαθεί να συγχωνευθεί με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA.

  Η Ιταλία είναι έτοιμη να παρέχει εγγυήσεις για το 80% του δανείου μέσω του οργανισμού εξαγωγικών πιστώσεων SACE, βάσει ενός πακέτου επείγουσας ρευστότητας που υιοθετήθηκε για να βοηθήσει τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορονοϊού.

  Μιλώντας στην Corriere TV, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intesa, Carlo Messina, είπε ότι το δάνειο ήταν απαραίτητο για την προστασία ενός τομέα που αντιπροσωπεύει το 6% της εθνικής παραγωγής της Ιταλίας, επειδή, σύμφωνα με τους όρους του δανείου, η FCA θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να πληρώσει υπαλλήλους και προμηθευτές, καθώς και χρηματοδότηση επενδύσεων στη χώρα.

  "Με αυτήν τη συναλλαγή υποστηρίζουμε έναν βασικό τομέα της οικονομίας, τους προμηθευτές και την απασχόληση", δήλωσε ο Messina.

  "Είναι ένα βασικό σκέλος (των προσπαθειών) να διαφυλάξουμε (την οικονομία) την τρέχουσα φάση, εάν δεν υποστηρίξουμε τομείς που είναι ζωτικοί για το ΑΕΠ, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και οι κατασκευές... αντί για συστολή 10% του ΑΕΠ, θα έχουμε πτώση 15%", είπε.

  Ο Messina είπε ότι για να διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για το δάνειο, τα χρήματα θα εκταμιευθούν μέσω ειδικών τρεχούμενων λογαριασμών που θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την πληρωμή προσωπικού, προμηθευτών και για τη χρηματοδότηση επενδύσεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ