Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουν-2020 09:14

  One stop shop για τις startup επιχειρήσεις γίνονται τα ΚΕΠ

  One stop shop για τις startup επιχειρήσεις γίνονται τα ΚΕΠ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη δημιουργία πρότυπων one stop shops για τις επιχειρήσεις εντός των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πελατών προωθεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω του προγράμματος KEΠPlus. 

  "Δίνουμε βάρος όχι μόνο στην εξυπηρέτηση των πολιτών όσον αφορά τις ιδιωτικές τους υποθέσεις αλλά και στο ρόλο που μπορούν να παίξουν τα ΚΕΠ ως επιταχυντές της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα της νεοφυούς”, σημειώνουν στο Capital.gr πηγές του υπουργείου.

  Όπως ανακοινώθηκε χθες το πρόγραμμα που ξεκινά το υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ περιλαμβάνει τη διεξαγωγή συζητήσεων σε 17 πόλεις ανά την Ελλάδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών,  επιμελητηρίων και επιχειρηματικών συνδέσμων, ακαδημαϊκών, αλλά και εκπροσώπων του τοπικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος.  

  Μέσα από τον κύκλο επαφών "αναζητούμε τόσο το μείγμα των διαδικασιών και της πληροφόρησης που επιθυμούν οι επιχειρήσεις να λαμβάνουν από τα ΚΕΠ, όσο και το περιβάλλον στο οποίο τα ΚΕΠ θα πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες, ώστε να είναι φιλικά́ προς τους επιχειρηματίες”, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

  Οι πόλεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι οι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κιλκίς, Καστοριά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Αρχαία Ολυμπία, Ναύπλιο, Σπάρτη, Χανιά, Ρέθυμνο, Αχαρνές, Μαρούσι, Αγία Βαρβάρα, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη και Ηλιούπολη. 

  Πέρα από τις δημοτικές αρχές των παραπάνω πόλεων και τα τοπικά επιμελητήρια, στην πρωτοβουλία έχουν επίσης ανταποκριθεί το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, το MIT Enterprise Forum Greece καθώς και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του προγράμματος NBG Business Seeds. Ακόμη θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις εργασίας (workshops) και με εκπροσώπους τουλάχιστον πενήντα νεοφυών επιχειρήσεων. 

  Έρχεται και το Μητρώο Startup

  Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες οι νέες υπηρεσίες των ΚΕΠ εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο ενίσχυσης του οικοσυστήματος των startup.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ