Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουν-2020 16:39

  Κορονοϊός: "Μέτρια" τα αποτελέσματα της ρεμντεσιβίρης της Gilead

  Κορονοϊός: "Μέτρια" τα αποτελέσματα της ρεμντεσιβίρης της Gilead
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H ρεμντεσιβίρη της Gilead Sciences έφερε αποτελέσματα μόνο σε μία περιορισμένη ομάδα από όσους έλαβαν μέρος σε μία ευρείας έκτασης δοκιμή, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να μετατοπίσει τις αντιλήψεις για το ποια θα πρέπει να είναι η πρώτη θεραπεία που θα πάρει το "πράσινο" φως για χρήση σε σοβαρές περιπτώσεις της Covid-19 που προκαλείται από τον κορονοϊό.

  Στη δοκιμή φάσης 3, μια ομάδα με ασθενείς μετρίως νοσούντες και έχοντες λάβει νοσοκομειακή περίθαλψη, που έπαιρναν το φάρμακο για πέντε ημέρες, παρουσίασε μια μέτρια βελτίωση σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν απλά τη βασική φροντίδα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση . Αλλά μια άλλη ομάδα που έλαβε το φάρμακο για 10 ημέρες δεν έδειξε στατιστικά σημαντική βελτίωση.

  Αυτό πιθανώς να εγείρει ερωτήματα σχετικά με το για ποιο λόγο, μια παρατεταμμένη χρήση της ρεμντεσιβίρης, δεν είναι πιο αποτελεσματική.

  Οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν πτώση 1,7% στις προ-συνεδριακές συναλλαγές, εξαλείφοντας μεγάλο μέρος των απωλειών, καθώς νωρίτερα σημείωναν πτώση 6,4%. 

  Όπως έγιονε γνωστό, σοβαρά άρρωστοι ασθενείς δεν συμπεριελήφθησαν στη δοκιμή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ