Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Μαϊ-2020 17:21

  Χαμηλότερα κέρδη λόγω κορονοϊού αναμένει φέτος η Generali

  Χαμηλότερα κέρδη λόγω κορονοϊού αναμένει φέτος η Generali
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεγαλύτερη εταιρεία ασφάλισης της Ιταλίας, η Generali αναμένει ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα είναι "ανθεκτικά" φέτος, αλλά θα είναι χαμηλότερα σε σχέση με αυτά του περασμένου έτους, λόγω της πανδημίας COVID-19, ανέφερε την Πέμπτη η εταιρεία.

  Ο γενικός διευθυντής, Frederic de Courtois, είπε ότι η εταιρεία θα ενημερώσει πλήρως τις προοπτικές της για το επόμενο έτος, τον Νοέμβριο, καθώς θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να έχει καλύτερη εικόνα σχετικά με τον αντίκτυπο της κρίσης του ιού.

  Η Generali ήταν λιγότερο εκτεθειμένη από τους αντιπάλους της σε ορισμένες από τις επιχειρηματικές γραμμές που επλήγησαν περισσότερο από τον ιό, όπως ασφάλιση πιστώσεων και μεγάλες εταιρικές επιχειρήσεις, είπε, προσθέτοντας ότι ο αντίκτυπος στις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις δεν ήταν σημαντικός σε επίπεδο ομίλου.

  Τα λειτουργικά κέρδη της Generali αυξήθηκαν 7,6% στα 1,45 δισεκατομμύρια ευρώ (1,59 δισεκατομμύρια δολάρια) το πρώτο τρίμηνο, πάνω από μια ανάλυση που παρέσχε η εταιρεία και έκανε λόγο για εκτίμηση 1,3 δισεκατομμύρια.

  Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 85% στα 113 εκατομμύρια ευρώ, αντικατοπτρίζοντας απομειώσεις 655 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω των επιπτώσεων της κρίσης στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

  Η εταιρεία είπε ότι η πραγματική αλλαγή στη λογιστική αξία των περιουσιακών στοιχείων του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της θα καθοριστεί στις 30 Ιουνίου, με βάση την αξία των περιουσιακών στοιχείων εκείνη τη στιγμή.

  Η Generali είπε ότι θα μειώσει το κόστος για να αντισταθμίσει τη μείωση των εσόδων που αναμένεται φέτος, αλλά ο de Courtois είπε ότι αυτό δεν συνεπάγεται περικοπές θέσεων εργασίας ή μείωση επενδύσεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ