Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαϊ-2020 15:20

  Έργα υποδομής στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ

  Εικόνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σειρά έργων στους τομείς του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου εξασφάλισε η ΤΕΡΝΑ, θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το τελευταίο διάστημα.

  Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία, τα έργα αυτά είναι:

  - Φωτοβολταϊκό της εταιρείας "ΔΕΗ Ανανεώσιμες" στο Δήμο Εορδαίας Κοζάνης, ισχύος 14,99 μεγαβάτ, που θα κατασκευαστεί σε απαλλοτριωμένες από τη ΔΕΗ εκτάσεις. Ο προϋπολογισμός του έργου προσεγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ.

  - Η μίσθωση φορητών Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών ισχύος 23 MW για τον ΑΗΣ Αθερινόλακκου, για την κάλυψη φορτίων θερινής αιχμής του 2020 στην Κρήτη. Το τίμημα της μίσθωσης θα ανέλθει στα 2,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος προαίρεσης για το Σεπτέμβριο.

  - Η ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προτιμητέος υποψήφιος EPC κατασκευαστής στον διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ για το σταθμό φόρτωσης βυτιοφόρων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη νήσο Ρεβυθούσα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5,2 εκατ. και αποτελεί το πρώτο στάδιο υλοποίησης του εθνικού σχεδίου για τροφοδοσία και διάδοση του φυσικού αερίου σε καταναλωτές και περιοχές όπου δεν υπάρχει υφιστάμενο δίκτυο, όπως νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και ορεινές περιοχές της χώρας.

  - Τέλος η ΤΕΡΝΑ, σε κοινοπραξία με τη SIEMENS αναδείχθηκε ανάδοχος στον διαγωνισμό της Αριάδνη Interconnection για τους σταθμούς μετατροπής και έναν Υποσταθμό για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης - Αττικής". Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 459,1 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 445 εκατ. ευρώ αφορούν στην κατασκευή των σταθμών μετατροπής και τα 14,1 εκατ. ευρώ στη συντήρησή τους.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ