Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Μαϊ-2020 12:04

  Ιατρικά αέρια: Πού χρησιμοποιούνται, πώς βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών

  Ιατρικά αέρια: Πού χρησιμοποιούνται, πώς βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

  Έχετε αναλογιστεί πως τα βυτία ιατρικών αερίων που συναντάμε στον δρόμο μεταφέρουν στην πραγματικότητα ένα φάρμακο; 

  Μια από τις εταιρείες που παράγουν, διακινούν και εμπορεύονται ιατρικά αέρια στη χώρα μας είναι η ΛΙΝΤΕ ΕΛΛΑΣ, μέλος του ομίλου Linde plc, με παρουσία στη χώρα μας από το 1963. 

  Μακρά εμπειρία

  Η ΛΙΝΤΕ ΕΛΛΑΣ, με πολλά χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή και τη διακίνηση των ιατρικών αερίων, χαράζει το δρόμο στην ανάπτυξη και τη χρήση των προϊόντων της στην ιατρική, με κύριο στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες υγείας να παρέχουν καλύτερη και ασφαλέστερη φροντίδα στους ασθενείς.

  Παρέχει ιατρικά αέρια είτε για νοσοκομειακή χρήση, είτε για κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία. Προσφέρει επίσης εξυπηρέτηση μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών από μια ομάδα καταρτισμένου προσωπικού, καλύπτοντας ένα πλήρες φάσμα κλινικής και ιατρικής περίθαλψης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. 

  Οι προκλήσεις του σήμερα

  Ειδικά στη σημερινή εποχή, όπου οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα και καλούμαστε να προσαρμοζόμαστε άμεσα και υπεύθυνα, η ΛΙΝΤΕ έχει αναπτύξει και λειτουργεί ένα άρτια καταρτισμένο τμήμα που παρακολουθεί τα νέα δεδομένα και  εναρμονίζει τις παραγωγικές της διαδικασίες σύμφωνα με αυτά. Σε πολλές περιπτώσεις, καλείται να λειτουργήσει συμβουλευτικά σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ως ο πλέον έμπειρος και αξιόπιστος συνεργάτης. 

  Σε συμμόρφωση με την Οδηγία ΚΥΑ ΔΥΓ3α / 32221/2013 ΦΕΚ Β’ 1049 έχει αποκτήσει άδεια κυκλοφορίας για όλα τα ιατρικά αέρια που παράγει και διακινεί. Το σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης που εφαρμόζεται, οι επικυρωμένες διαδικασίες, η διενέργεια εσωτερικών ελέγχων, τα μηχανογραφημένα συστήματα εγγυώνται άριστη και νομοθετικά κατοχυρωμένη ποιότητα προϊόντος και παράδοσης.

  Επιπρόσθετα τόσο η ΛΙΝΤΕ όσο και οι συνεργάτες της που συμμετέχουν στην αλυσίδα εφοδιασμού θα πρέπει να τηρούν τις διαδικασίες μεταφοράς/φορτοεκφόρτωσης του εν ισχύ ADR επικίνδυνων υλικών, καθώς και τις κατευθυντήριες οδηγίες 2013/C 343/01 για την ορθή πρακτική στην αποθήκευση και διανομή των ιατρικών αερίων.

  Σήμερα, που η προστασία της υγείας του πληθυσμού από την πανδημία της νόσου COVID – 19, αποτελεί την προτεραιότητα όλων, πολιτών, επιχειρήσεων και κυβέρνησης, η εταιρεία ΛΙΝΤΕ με αμείωτη φροντίδα και την ύψιστη επαγγελματική συνείδηση που τη χαρακτηρίζει, με ευθύνη απέναντι στους υπαλλήλους της, τους πελάτες της και την κοινωνία εργάζεται αδιάκοπα προκειμένου να εξασφαλίσει στα νοσοκομεία και στους κατ’ οίκον νοσηλευόμενους τα απαραίτητα ιατρικά αέρια με τον ασφαλέστερο τρόπο.

  Δεν ήταν λίγες οι φορές που η ΛΙΝΤΕ κλήθηκε να παρέχει στους επαγγελματίες υγείας αλλά και στις υγειονομικές και φαρμακευτικές αρχές, συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικές με τα ιατρικά αέρια.

  Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα εν λόγω ιατρικά αέρια – φάρμακα:

  • Στην αναισθησία. Τα ιατρικά αέρια όπως το οξυγόνο, το πρωτοξείδιο του αζώτου και το μείγμα του πρωτοξειδίου του αζώτου/οξυγόνου (ENTONOX) αποτελούν βασικό μέρος της ασφαλούς και αποτελεσματικής φροντίδας των ασθενών.

  • Στην εντατική θεραπεία. Το οξυγόνο και τα μείγματα ηλίου/οξυγόνου για ιατρική χρήση συμβάλλουν στη φροντίδα και την ανακούφιση των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση.

  • Στη νεογνολογία.Το μονοξείδιο του αζώτου (INOmax) ενδείκνυται για την υποξική αναπνευστική ανεπάρκεια που σχετίζεται με κλινικές ή ηχοκαρδιογραφικές ενδείξεις πνευμονικής υπέρτασης.

  • Στη νευρολογία. Το οξυγόνο έχει αποδειχθεί μία αποτελεσματική, δραστική θεραπεία της αθροιστικής κεφαλαλγίας.

  • Στη μαιευτική. Το μείγμα πρωτοξειδίου του αζώτου/οξυγόνου (ENTONOX) παρέχει αποτελεσματική αναισθησία που μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο από τους αναισθησιολόγους, αλλά και από τις μαίες.

  • Στην αντιμετώπιση του πόνου. Το μείγμα πρωτοξειδίου του αζώτου/οξυγόνου (ENTONOX) παρέχει μια άμεση και ταχείας δράσης αναισθησία χωρίς την ανάγκη διασωλήνωσης.

  • Στην πνευμονολογία. Τα ιατρικά αέρια καρδιοπνευμονικής εξέτασης εξασφαλίζουν την ακριβή διάγνωση και αξιολόγηση, ενώ το οξυγόνο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων. 

  Σημασία της καθαρότητας του οξυγόνου στις  θεραπείες

  Με την εξάπλωση της πανδημίας, COVID-19, έγινε αντιληπτό ότι το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τη θεραπεία των νοσούντων, κάτι το οποίο φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για ένα ασφαλές, καθιερωμένο και  εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν. 

  Σε αυτό το σημείο η ΛΙΝΤΕ ΕΛΛΑΣ θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή στη χρήση από τα νοσοκομεία των συστημάτων παραγωγής οξυγόνου (PSA) για τη τροφοδοσία τους με οξυγόνο 93% όπου, σύμφωνα με την οδηγία EIGA PP 38/11 και το πρότυπο ISO 7396-1, πρέπει να οριστεί υπεύθυνο άτομο από το νοσοκομείο το οποίο θα έχει την ευθύνη για την ποιότητα του προϊόντος που παραδίδεται καθημερινά στους ασθενείς. 

  Οι γιατροί και οι διοικήσεις του νοσοκομείου, οι οποίοι άλλωστε έχουν και την ευθύνη για τη νοσηλεία των ασθενών τους, συνιστάται να ενημερωθούν για τη διαφορετική καθαρότητα του οξυγόνου που παράγεται από τα συστήματα παραγωγής οξυγόνου (PSA) σε σύγκριση με την καθαρότητα του οξυγόνου – φαρμάκου, καθώς μεταξύ των άλλων σε κάποιες θεραπείες δεν ενδείκνυται η περιεκτικότητα 93% όπως πχ για τη θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο.

  Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η εταιρεία ΛΙΝΤΕ ανταποκρίνεται τόσο στο δικαίωμα του ασθενή για καλύτερη ποιότητα ζωής όσο και στις νοσοκομειακές απαιτήσεις για αδιάκοπη και ασφαλή τροφοδοσία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ